Firmele care angajeaza elevi si studenti primesc ajutor financiar de la stat
Economie

Companiile vor trebui sa-i plateasca pe studenti cu cel putin jumatate din salariul minim brut, potrivit Legii 176/2018 privind internshipul

Începând cu data de 18.08.2018 toate firmele şi entităţile publice care primesc angajaţi în internship sunt obligate să le ofere o indemnizaţie lunară de internship în valoare de cel puţin jumătate din salariul minim brut, mai exact 580 de lei şi să încheie un contract cu aceştia pe o perioadă maximă de şase luni.

Prevederea este cuprinsa in Legea 176/2018 privind internshipul. Potrivit legii, numărul internilor ce pot participa la un program se stabileşte în funcţie de numărul salariaţilor din firmă, dar nu poate depăşi 5% din numărul total al salariaţilor.

Legea internshipului prevede ca acelaşi intern să poată face mai multe stagii de internship la aceeaşi organizaţie doar dacă parcurge programe de internship diferite, iar durata cumulată nu depăşeşte şase luni.

Stiri pe aceeasi tema

Guvernul va introduce taxa pe carburanti incepand cu 1 aprilie

Bogdan

Romania va impune noi reguli de impozitare mai stricte pentru companii

Ioana Badulescu

Codul de procedura fiscala, adoptat de Senat

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult