-6.8 C
România
18 ianuarie 2021
Complexul Energetic Hunedoara va primi ajutor de stat pentru inchiderea minelor de carbune Lonea si Lupeni
Economie

Complexul energetic Hunedoara a intrat in insolventa

Inevitabilul s-a produs la una dintre cele mai mari companii detinute de stat. Complexul energetic Hunedoara a intrat in insolventa, joi, pentru datorii in valoare de 1,2 miliarde de lei. Sunt 18 companii care au cerut insolventa complexului energetic Hunedoara, care are nu mai putin de 6.000 de angajati.

Hotararea de intrare in insolventa a complexului energetic Hunedoara a fost luata de Tribunalul Hunedoara si se aplica de indata. Firma GMC SPRL Craiova va fi administrator judiciar provizoriu pana la intalnirea creditorilor.

FMI ceruse lichidarea complexului energetic Hunedoara inca de anul trecut, insa Guvernul inca mai spera la redresarea companiei.

Citeste si: Tara in care salariul mediu depaseste 10.000 de dolari/luna. Cati romani traiesc in tara fara somaj

Complexul energetic Hunedoara produce energie de aproape trei ori mai scumpa decat Hidroelectrica.

Casa de insolventa EuroInsol, controlata de Remus Borza, a fost propusa de Consiliul de Administratie al CE Hunedoara si de mai multi creditori ca administrator judiciar. In schimb, firma GMC SPRL Craiova a fost propusa de creditorul UPSROM, producatori de cilindri hidraulici.

Casa de insolventa GMC este deocamdata administrator provizoriu, pentru o remuneratie de 3.000 lei. Adunarea Creditorilor urmeaza sa se pronunte asupra desemnarii definitive a GMC in calitate de administrator judiciar.

Stiri pe aceeasi tema

BUGETUL pe 2014, finalizat de Guvern. Cei mai multi bani se duc la Educatie

Cristiana Petrariu Bota

Dogecoin, o moneda virtuala derivata din Litecoin si creata ca o parodie, a ajuns la o capitalizare de peste 1,1 miliarde de dolari

Ioana Badulescu

BNR a majorat rata dobanzii de politica monetara la 2,5% pe an, incepand din 9 mai

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult