Computerele tomograf, aparatele de rezonanta magnetica si sistemele PACS vor ajunge la 33 de spitale din tara si din Capitala. Contractele au fost semnate astazi de Guvern
Social

Computerele tomograf, aparatele de rezonanta magnetica si sistemele PACS vor ajunge la 33 de spitale din tara si din Capitala. Contractele au fost semnate astazi de Guvern

Premierul Mihai Tudose a semnat, marti, contractele pentru achiziţia a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 de aparate de Rezonanţă Magnetică (RMN) şi 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică). Documentele au fost semnate la sediul Guvernului, prilej cu care Mihai Tudose a declarat ca doreste ca fiecare roman care ajunge la spital sa beneficieze de tot ce are dreptul, fara ca acest lucru sa fie considerat „pomana”.

„Este un pas pentru normalitate, nu este un eveniment extraordinar. Aş vrea ca aceste lucruri să nu mai fie evenimente extraordinare şi ca orice român, care se duce la spitalul cel mai apropiat de locul unde locuieşte sau i s-a întâmplat un necaz, să beneficieze de tot ceea ce are dreptul să beneficieze. Nu este o pomană. Statul este obligat. Suntem cu toţii obligaţi – şi noi, Guvernul, şi dumneavoastră, reprezentanţii autorităţilor publice locale, preşedinţi de consilii judeţene sau primari – să punem la dispoziţie oamenilor pe care îi reprezentăm tot ceea ce înseamnă protecţia şi ajutorul statului şi în domeniul sănătăţii”, le-a transmis Tudose participanţilor la eveniment.

El a precizat că „adevăraţii beneficiari” ai acestor aparate sunt românii, adăugând că cele trei priorităţi mari ale României sunt infrastructura, educaţia şi sănătatea.

Totodată, premierul Tudose l-a felicitat pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, pentru lucrurile pe care le-a făcut de când ocupă acest portofoliu.

„Cifrele sunt absolut impresionante şi sunt impresionante şi dureroase (…), fiindcă suntem în situaţia în care, da, să avem nevoie de zeci de computere tomografe, de zeci, sute de RMN-uri, de zeci, sute, mii de salvări, de blocuri operatoare şi (…) acele PACS-uri (…). Sunt zeci de milioane de euro, e un bun început”, a mai afirmat Tudose.

Şeful Executivului i-a felicitat şi pe reprezentanţii autorităţilor locale prezenţi la ceremonie pentru faptul că au aplicat pentru a beneficia de aceste aparate.

„Azi-dimineaţă am primit un telefon de la un preşedinte de consiliu judeţean, care era nemulţumit că el de ce nu? Răspunsul a fost foarte simplu. E ca la loto. N-ai jucat. (…) Felicitări pentru cei care sunt în această sală, felicitări că vă pasă de cei pe care îi reprezentaţi. Aveţi un partener în Guvern întotdeauna şi mai ales în domeniul acesta. Şi un sfat şi o rugăminte pentru cei care nu sunt prezenţi în sala aceasta: (…) să solicite, fiindcă vor găsi ajutor”, a mai afirmat Tudose.

Aparatele achiziţionate în urma contractelor semnate, marţi, la Palatul Victoria vor fi folosite pentru dotarea a 33 de spitale din ţară şi din Capitală, unităţi medicale care nu au astfel de echipamente.

Stiri pe aceeasi tema

Spitalele din Romania cu cele mai multe infectii nozocomiale. Vezi si topul judetelor care au raportat cele mai putine infectii

Cristiana Petrariu Bota

Rugaciune puternica de Sfantul Andrei. Ce traditii si obiceiuri trebuie respectate pentru sanatate si belsug

Teodora Badescu

Ministerul Educatiei a aprobat criteriile de acordare a gradatiei de merit pentru profesori. Calendarul concursului

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult