7.9 C
România
19 octombrie 2021
Programatorii beneficiaza de scutirea de impozit pe veniturile din salarii
Life Social

Comunicarea de informatii false despre coronavirus se pedepseste cu inchisoare de 1 la 5 ani

Comunicarea de informatii false despre coronavirus in ziare, televiziuni, retele sociale sau orice alt mediu de raspandire este pedepsita cu inchisoare de 1 la 5 ani.

Informare din partea Grupului de Comunicare Strategica:

„Infirmam in mod categoric informatiile vehiculate prin intermediul retelelor sociale, folosindu-se inclusiv canale de comunicare privata, pentru diseminarea ipotezei „inchiderii/carantinarii” municipiului Bucuresti. NU exista nicio discutie despre „inchiderea/carantinarea” Capitalei sau a vreunui oras din Romania!

Avertizam asupra faptului ca in ultima perioada, in mod sistematic, sunt transmise informatii false, fie prin intermediul retelelor sociale, fie in unele cazuri prin intermediul anumitor publicatii.

Constatam ca acest fenomen este unul programatic, alimentat de intentii ostile ordinii sociale si de o agenda contrara interesului public. Aceasta situatie devine cu atat mai grava in contextul actiunilor de prevenire a raspandirii pe teritoriul Romaniei a noului coronavirus (COVID-19), intrucat determina comportamente sociale nejustificate.

Grupul de Comunicare Strategica a luat in discutie evolutia situatiei din ultimele zile si gravitatea vehicularii de informatii false de natura sa determine panica in randul cetatenilor.

In acest context, Inspectoratul General al Politiei Romane s-a sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de “comunicarea de informatii false”, fapta prevazuta de art 404 Cod Penal si pedepsita cu inchisoare de la 1 la 5 ani.

Facem apel la responsabilitate catre toate institutiile de presa sa NU dea publicitatii informatii care nu sunt verificate din surse oficiale.

Totodata, facem un apel public la cetateni sa nu raspandeasca pe retelele de socializare, sau pe alte canale, informatii care nu provin din surse oficiale”.

Stiri pe aceeasi tema

Romanii au plecat in vacanta de Paste, pe Valea Prahovei masinile circula in coloana pe sute de metri

Ioana Badulescu

Angajatii Bradet, contaminati cu bacteria E.coli. Institutul Cantacuzino: Probele in cazul a 7 angajati sunt pozitive

Cristiana Petrariu Bota

Primarul Capitalei a cerut demiterea conducerii RADET si a dat asigurari ca nu vor fi probleme cu caldura in aceasta iarna

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult