Comunicate Politica

Comunicat de presa deputat Alina Gorghiu ,,PSD are alergie la justitie”.

Noi, toți cei șase deputați liberali, am dat, astăzi, un vot care să ducă la creșterea încrederii cetățenilor în instituția Parlamentului și în justiție, ținând cont în același timp de principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

PSD și premierul Ponta pozează în fața camerelor de televiziune în fanatici ai apărării statului de drept și, totodată, raportează partenerilor externi cât de serioși sunt în angajamentul în lupta anticorupție și cum sprijină ei consolidarea integrității în rândul membrilor Parlamentului României. Dacă însă analizăm preț de câteva secunde, observăm fără niciun fel de efort că este doar un discurs fals, praf în ochii românilor și ai partenerilor externi, doar o poleială străvezie care acoperă realitatea dramatică, în special în cazul ridicării imunității.

Astăzi, în cazul domnului Titi Holban, Comisia juridică a Camerei Deputaților a trebuit doar să se asigure că cererea de ridicare a imunității nu este determinată de declarațiile politice ale parlamentarului, conform art. 72 din Constituție, respectiv acuza nu este una inventată, ci se bazează pe indicii că a săvârșit o infracțiune, indicii subliniate în cererea de ridicare a imunității făcută de procurori. Comisia trebuie să lase o instanță să se pronunțe pe o solicitare a procurorilor, ținând cont că, până la o eventuală condamnare, persoana este nevinovată.

Din păcate, voturile de astăzi din Comisie în favoarea solicitării Parchetului au fost insuficiente raportate la dispozițiile art. 195 alin. 3 teza finală din Regulamentul Camerei Deputaților pentru a lăsa cale liberă justiției să se pronunțe.

Solicit PSD să iasă din logica decredibilizării Parlamentului și a justiției și să voteze în plenul Camerei Deputaților în favoarea solicitării Parchetului.

30 iunie 2014

Deputat Alina Gorghiu,

Vicelider al Grupului parlamentar PNL

Stiri pe aceeasi tema

Curtea Constitutionala a amanat pentru septembrie dezbaterea pe Codul de procedura penala si Legile Justitiei

Ioana Badulescu

Politia Romana, cu sprijinul Bitdefender si Europol, ofera un kit de recuperare a datelor infectate de ransomware

Ioana Badulescu

Basescu cere desfiintarea Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale, invocand abuzurile de la doctorat

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult