-0.4 C
România
26 ianuarie 2021
Politica

Comunicat de presa deputat Stelian Dolha ,,Plecările din PNL- un fenomen minor, de curățare a partidului”

Comunicat de presă Plecările din PNL- un fenomen minor, de curățare a partidului

Un număr restrâns de parlamentari liberali în frunte cu ex-ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu au ales zilele Congresului PNL pentru a-și anunța plecarea din partid. O mare parte dintre acești oameni se situau deja cu un picior în afară, odată cu aderarea lor la pseudo-mișcarea de salvare a identității liberale, cu ajutor de la PSD, creată de Popescu Tăriceanu.

Au ales momentul acesta, al celor două congrese PNL, cu intenția de a-și destabiliza propriul partid, însă tot ce au reușit să facă a fost să transmită că sunt o minoritate și că n-au nicio șansă să urnească unitatea PNL.

Din fericire, cei care pleacă acum fac parte din categoria politicienilor care se ghidează după principiul ‘ce poate face partidul pentru mine’, și nicidecum din grupul foarte mare al acelora care se întreabă ce pot face ei pentru partid și pentru ceilalți.

Un exemplu este Daniel Chițoiu, cel care a primit extraordinara onoare de a conduce interimar Partidul Național Liberal. Același personaj a ajuns titularul portofoliului Finanțelor, vârful de lance al reformelor liberale pe care ar fi trebuit să le realizeze Guvernul în care a fost trimis.

Ce a făcut acolo, știm cu toții. Printre alte isprăvi a compromis ajutorul de minimis pentru IMM-uri, printr-o licitație ridicolă, cu consecințe devastatoare pentru imaginea publică a PNL. Cercetat de DNA, s-a refugiat în brațele PSD care l-a acoperit și a făcut scut în jurul său.

Cu siguranță, plecarea sa e un serviciu pentru PNL. Trebuia s-o facă doar, mai repede.

Una peste alta, aceste plecări ale celor ghidați de Daniel Chițoiu și alții asemenea lui sunt naturale. Partidul Național Liberal se curăță prin acest mecanism al autoexilărilor de oameni care au alergat după funcții și atâta tot.

30 iunie 2014

Stelian Dolha

Președinte PNL Bistrița-Năsăud

Investitorii straini cer mai putine ordonante de urgenta de la Guvern si mai multe legi care sa fie dezbatute public