23.3 C
România
27 septembrie 2021
Concedieri la Romaero, conducerea companiei elaboreaza lista nominala cu angajatii vizati
Social

Concedieri la Romaero, conducerea companiei elaboreaza lista nominala cu angajatii vizati

Concedieri la compania Romaero, care se ocupa de fabricarea si intretinerea avioanelor. Conducerea companiei elaboreaza in prezent lista nominala cu angajatii vizati si urmeaza ca actul normativ care da unda verde concedierilo colective sa intre pe masa Guvernului saptamana viitoare. Persoanele concediate vor beneficia de indemnizatie de somaj si de un venit lunar de completare, care se acorda in functie de vechimea in munca.

Potrivit unor surse din Ministerul Economiei, citate de news.ro, Romaero ar urma sa concedieze pana la 150 de angajati. Masura este implementata cu scopul de a reduce cheltuielile companiei, in vederea redresarii financiare. Sursele citate sustin ca se ia in calcul chiar si o „reforma” la nivelul conducerii executive.

Romaero are in prezent un numar de 842 de salariati. Concedierile erau initial programate sa inceapa inca din luna iulie, insa au intarziat pentru ca Hotararea de Guvern, obligatorie in acest caz, inca nu a fost aprobata.

„In prezent, conducerea companiei lucreaza la lista nominala cu angajatii vizati. Actul normativ respectiv, care permite demararea concedierilor colective, ar putea intra in Guvern saptamana aceasta”, au declarat pentru News.ro surse din cadrul Ministerul Economiei.

Disponibilizarile colective vor fi efectuate cu plata unor compensatii cu bani de la bugetul asigurarilor sociale de stat pentru o perioada de maximum doi ani, care ar putea costa statul 5,65 milioane lei. Conform planului de disponibilizare propus de companie, 85% ar trebui sa fie salariati din categoriile de personal TESA, conducere si muncitori indirect productivi, in timp ce listele de concedieri vor cuprinde putini muncitori direct productivi.

Stiri pe aceeasi tema

Ghita Ciobanul – cea mai eficienta campanie de publicitate din ultimul an.

Teodora Badescu

Cum sa ai un CV corect. Un director Google dezvaluie greselile facute de cei care isi cauta un loc de munca

Cristiana Petrariu Bota

Comandament de iarna la Primaria Capitalei, toate utilajele de deszapezire sunt pregatite sa intervina

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult