Codul Penal, adoptat de Senat. Proiectul va primi vot final la Camera Deputatilor
Politica

Concediu paternal mai mare pentru tatici, a decis Senatul

Concediu paternal mai mare pentru tatici. Potrivit unei propuneri legislative pentru modificarea articolului 2 din Legea 210/1999 a concediului paternal, initiata de 12 senatori PNL, concediul paternal creste de la 5 la 10 zile lucratoare in primele doua luni. De asemenea, se extinde si perioada in care parintele poate solicita acest concediu, de la 8 saptamani la doua luni. 

Propunere legislativa privind concediul paternal a fost adoptata de Senat, in calitate de prima Camera sesizata. Propunerea va intra in dezbaterea Camerei Deputatilor, cu rol decizional in acest caz.

„In cazul in care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat in cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal platit de 10 zile lucratoare. Concediul paternal se acorda, la cerere, in primele doua luni de la nasterea copilului, justificat cu certificatul de nastere al acestuia, din care rezulta calitatea de tata a petitionarului. Indemnizatia pentru concediul paternal se plateste integral din fondul de salarii al unitatii si este egala cu salariul corespunzator perioadei respective”, se arata in propunerea adoptata, luni, de Senat.

Totodata, plenul si-a insusit un amendament al Comisiei de munca, raportoare pentru aceasta propunere legislativa, prin care se elimina din Legea 210/1999, prevederea potrivit careia tatal poate beneficia de acest concediu o singura data. Motivarea Comisiei, agreata de plen, este ca in acest fel se elimina discriminarea intre copiii aceleiasi familii.

Stiri pe aceeasi tema

Carmen Dan: MAI va avea 6.000 de angajati noi in 2018. Imi doresc sa reusim sa acoperim deficitul urias pe care il avem

Ioana Badulescu

Catalin Morosanu: Referendumul poate fi fatal pentru PNL, sunt primari liberali care au nevoie de legea gratierii

Delia Ion

Premierul ii cere voie presedintelui Basescu sa mearga la Consiliul European

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult