Codul Penal, adoptat de Senat. Proiectul va primi vot final la Camera Deputatilor
Politica

Concediu paternal mai mare pentru tatici, a decis Senatul

Concediu paternal mai mare pentru tatici. Potrivit unei propuneri legislative pentru modificarea articolului 2 din Legea 210/1999 a concediului paternal, initiata de 12 senatori PNL, concediul paternal creste de la 5 la 10 zile lucratoare in primele doua luni. De asemenea, se extinde si perioada in care parintele poate solicita acest concediu, de la 8 saptamani la doua luni. 

Propunere legislativa privind concediul paternal a fost adoptata de Senat, in calitate de prima Camera sesizata. Propunerea va intra in dezbaterea Camerei Deputatilor, cu rol decizional in acest caz.

„In cazul in care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat in cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal platit de 10 zile lucratoare. Concediul paternal se acorda, la cerere, in primele doua luni de la nasterea copilului, justificat cu certificatul de nastere al acestuia, din care rezulta calitatea de tata a petitionarului. Indemnizatia pentru concediul paternal se plateste integral din fondul de salarii al unitatii si este egala cu salariul corespunzator perioadei respective”, se arata in propunerea adoptata, luni, de Senat.

Totodata, plenul si-a insusit un amendament al Comisiei de munca, raportoare pentru aceasta propunere legislativa, prin care se elimina din Legea 210/1999, prevederea potrivit careia tatal poate beneficia de acest concediu o singura data. Motivarea Comisiei, agreata de plen, este ca in acest fel se elimina discriminarea intre copiii aceleiasi familii.

Stiri pe aceeasi tema

PNL a votat desemnarea lui Dacian Ciolos drept candidat pentru functia de premier

Delia Ion

Alegeri europarlamentare 2019. ICCJ a decis ca Alianta 2020 USR-PLUS poate candida

Cristiana Petrariu Bota

Tariceanu, dupa demisia directorului TAROM: Nu va asteptati ca Parlamentul sa aiba un rol principal

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult