Concediul paternal a fost majorat pentru tatii care au atestatul cursului de puericultura
Social

Concediul paternal a fost majorat pentru tatii care au atestatul cursului de puericultura

Senatorii au decis, saptamana aceasta, majorarea concediului paternal de la 10 la 15 zile pentru taţii care au obţinut atestatul de absolvire a cursului de puericultură. Proiectul de modificare a Legii 210/1999 privind concediul paternal a fost iniţiat de parlamentarii PNL Dragoş Luchian, Marius Nicoară, Alexandru Băişanu.

Potrivit prevederilor adoptate de senatori, în cazul în care tatăl copilului nou-născut a obţinut atestatul de absolvire a cursului de puericultură, durata concediului paternal se majorează cu 15 zile, faţă de 10 zile cum este în prezent. Iniţiatorii arată că acest proiect are în vedere ‘sprijinirea categoriilor de persoane de sex masculin care au o cultură educaţională pentru a asigura cele necesare creşterii copilului încă din primele zile de viaţă’.

Aprobarea contului de execuţie bugetară al Senatului pe anul 2015 este o alta masura luata saptamana aceasta de senatori.

Stiri pe aceeasi tema

LEGEA PENSIILOR. Noi modificari la Legea pensiilor pentru grupele de munca I si II. Recalcularea pensiilor dupa noua lege

Cristiana Petrariu Bota

LOTO 6 DIN 49 DIN 23 FEBRUARIE 2017 LIVE ONLINE. JOKER, NOROC si 6 DIN 49, premii atragatoare la extragerea de joi

Delia Ion

Simularile pentru Bacalaureat si Evaluare Nationala, amanate din cauza coronavirusului

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult