Concert live transmis de la Viseu de Sus - The Deep Sound of Maramures
Muzica

Concert live transmis de la Viseu de Sus – The Deep Sound of Maramures

Concertul The Deep Sound of Maramures va fi transmis live, pe 28 ianuarie, de la Viseu de Sus. Un proiect care integrează, în structuri artistice contemporane, cercetări antropologice din aria acustică tradițională, The Deep Sound of Maramures va fi prezentat publicului larg, în cadrul unei transmisii online din Vișeu de Sus, cu recenzia speciala a profesorului Ricardo de Ostos, arhitect experimentalist din Londra, într-un eveniment realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Organizat de Centrul Cultural Social din Vișeu și de Asociația AsCult – Asociația pentru Cultură și Civilizație din Baia Mare, proiectul propune o abordare hibridă interdisciplinară, fiind un mod insolit de prezentare a unor studii academice: selectate dintr-o infinită plajă a posibilelor zgomote naturale, sunetele capătă înțelesuri noi, găsindu-și un loc inedit în cea mai accesibilă zonă a ariei acustice, muzica. Prezentat în premieră la Haga, apreciat la Paris și, la finalul anului trecut, într-o transmisie duplex între Baia Mare și Sociology State University din New York, proiectul The Deep Sound of Maramureș este, în egală măsură, o provocare pentru lumea muzicală, adăugând legende și o reinterpretare inedită celui mai pur stil electro contemporan.

Evenimentul este parte și continuare a proiectului The deep sound of Maramureș, transmisiune directă a pieselor de pe albumul The deep sound of Maramureș by Peter Gate cu participarea instrumentistului de excepție Ștefan Andreica.

Peter Gate, compozitor și muzician experimentalist prin proiectul lui muzical unic, dorește introducerea conceptului de cultură experimentală bazat pe creativitate și valoare. Sursa inspirațională pentru proiectului The Deep Sound of Maramureș constă în colectarea și revalorificarea sunetelor vechi din zona Maramureșului, proiectul fiind de asemenea un proiect de turism cultural.

Concertul va putea fi ascultat online de publicul larg sâmbătă, 28 ianuarie 2017, începând cu ora 18.00, pe patru platforme diferite: youtube.com, Live.ly (musical.ly), Facebook Live și Snapchat Live Stories.

Organizatori : Centrul Cultural Social Vișeu de Sus și AsCult – Asociația pentru Cultură și Civilizație

Parteneri : Institutul Cultural Român, Agerpres, Modernism, Market Watch, IA La Blouse Roumaine, Radio Romania Cultural, Ziarul Metropolis, IA SIBIU La Blouse Roumaine, Domnite cu altițe, Webcultura, Arts United, Rezervația Munții Maramureșului, Hyperlitaratura, Graiul Maramureșului, Quick Mobile.

Stiri pe aceeasi tema

EUROVISION 2017. Semifinala Eurovision Romania este pe 26 februarie la TVR. Doar 10 concurenti vor ajunge in marea finala

Cristiana Petrariu Bota

Delia are piesa noua: Cine m-a facut om mare! O poveste fictiva dintre #DeliaMare si #DeliaMica

Delia Ion

ADDA – Lupii. VIDEO. O piesa cu licenta poetica si o poveste personala dramatica

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult