8.1 C
România
21 septembrie 2021
Salarii profesori
Social

Concursul pentru ocuparea functiilor de directori de scoli ar putea fi amanat

Concursul pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct in scoli ar putea fi amanat, asta daca Ministerul Educatiei va lua in calcul cererea facuta de Federatia sindicala „Spiru Haret”, care sustine ca la ora actuala, concursul este viciat.

In consecinta, Federatia Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret” solicita Ministerului Educatiei amanarea concursului national pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct din scoli, ca urmare a problemelor aparute in organizarea acestuia.

FSE „Spiru Haret” sustine, intr-un comunicat de presa, ca este obligatorie amanarea concursului, reevaluarea tuturor dosarelor candidatilor respinsi si organizarea acestuia in conditii de normalitate.

„La ora actuala, concursul este viciat. Blocarea platformei a dus la intarzierea aparitiei listelor finale cu candidatii admisi la Bucuresti. Desi metodologia prevede ca listele sa fie afisate pana in data de 7 octombrie, acestea nu sunt afisate nici macar in prezent. Mai grav este faptul ca toti candidatii din Bucuresti au asteptat toata noaptea afisarea acestor liste fara ca nimeni sa le comunice ceva. Este o bataie de joc la adresa colegilor! In aceste conditii, daca concursul continua, oricine poate contesta in instanta legalitatea lui. In plus, este absurd ca unor candidati, care in 1989 aveau 11 ani, sa li se respinga dosarele pe motiv ca nu au depus declaratie care sa arate ca nu au facut politie politica”, a spus Marius Ovidiu Nistor, presedinte FSE „Spiru Haret”.

Federatia atrage atentia Ministerului Educatiei ca, daca va continua cu desfasurarea concursului, „se va compromite ideea de la care s-a plecat in organizarea acestuia si anume de a profesionaliza functia de director si de a crea stabilitate pe functii, lucruri pe care ni le dorim cu totii”.

„Continuarea concursului va duce doar la inlocuirea unor directori numiti cu delegatie cu altii care vor fi numiti tot cu delegatie. De asemenea, din analiza facuta la cald, avem zeci de unitati unde nimeni nu si-a depus dosarul deoarece nimeni nu isi doreste sa devina director”, mai spune presedintele FSE „Spiru Haret”.

Citeste si: DEFINITIVAT 2017. Atentie, profesori! Ministerul Educatiei aduce modificari in examenul de definitivare in invatamant

Noul an scolar 2016 – 2017 aduce o serie de noutati, inclusiv la Bacalaureat si Evaluarea Nationala. Ce spun expertii in Educatie

 

Stiri pe aceeasi tema

MOSII DE IARNA 2017. Pomenirea mortilor in Calendarul Ortodox, pe 18 februarie

Cristiana Petrariu Bota

MAE: Raportul CE incadreaza Romania in categoria statelor membre fara dezechilibre macroeconomice

Ioana Badulescu

Programul Rabla 2018 poate fi accesat incepand de joi, 15 martie

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult