Externe

Conditii in care se acorda vizele de studii in Marea Britanie dupa introducerea noului sistem de imigrare in 2021

Vizele de studii in Marea Britanie vor fi acordate in anumite conditii dupa aplicarea noului sistem de imigrari de la 1 ianuarie 2021, in context Brexit, un sistem bazat pe baza de puncte. Pentru a obtine o viza de studii solicitanti vor trebui sa demonstreze ca li s-a oferit un loc la un curs desfasurat de o institutie de invatamant acreditata si ca stapanesc limba engleza la nivel mediu. 

Libera circulatie intre Marea Britanie si Uniunea Europeana va lua sfarsit pe 31 decembrie 2020 si, incepand cu 1 ianuarie 2021, Marea Britanie va implementa un sistem de imigrare pe baza de puncte (points-based immigration system (PBS)) care trateaza in mod egal cetatenii si non-cetatenii UE si care acorda prioritate competentelor si talentului unei persoane, in locul tarii sale de provenienta.

Aceasta inseamna ca, de la 1 ianuarie 2021, daca nu locuiti deja in Marea Britanie sau nu aveti drepturi in baza Acordului de Retragere, dvs., ca cetatean european, va trebui sa satisfaceti anumite cerinte pentru a putea studia sau a munci in Marea Britanie. Veti putea aplica pe GOV.UK si va trebui sa demonstrati ca satisfaceti criteriile relevante si sa acumulati numarul de puncte necesare vizei pentru care aplicati. Programele de viza vor incepe sa se deschida spre sfarsitul acestui an si vor continua in 2021. Indrumari detaliate vor fi disponibile pe GOV.UK.

Viza de studii in Marea Britanie

Marea Britanie va continua sa primeasca studenti talentati si cu potential mare in universitatile sale si alte forme de invatamant superior, colegii pentru educatie continua si limba engleza, precum si institutii de invatamant independente. Nu exista o limita superioara a numarului de studenti straini care pot veni in Marea Britanie la studii.

Pentru a obtine o viza de studii solicitanti vor trebui sa demonstreze ca:

– Li s-a oferit un loc la un curs desfasurat de o institutie de invatamant acreditata, lucru ce se poate demonstra cu ajutorul unei Confirmari de Primire la Studii (Confirmation of Acceptance for Studies – CAS), care este un atestat in format electronic ce contine detalii despre cursul respectiv. Lista institutiilor de invatamant acreditate de Ministerul de Interne se gaseste la adresa: https://www.gov.uk/government/publications/register-of-licensed-sponsors-students;

– Stapanesc limba engleza la nivelul mediu B2 (asa cum este definit in Cadrul Comun European de Referinta pentru limbi straine) atunci cand studiile se afla la nivel de diploma de licenta (RQF 6) sau mai inalt. Studentii care merg la studii sub nivel de diploma de licenta trebuie sa demonstreze stapanirea limbii engleze la nivelul B1.

Traseul vizei de studii necesita o dovada a existentei unor mijloace financiare ca parte a procedurii de solicitare. Cu toate acestea Romania si multe alte tari nu se afla de obicei sub incidenta necesitatii de a dovedi existenta de mijloace financiare cu exceptia unor situatii exceptionale. In asemenea situatii, solicitantii vor fi contactati de Serviciul Britanic pentru Vize si Imigrari (UK Visas and Immigration) dupa depunerea cererii. Gasiti mai mule informatii despre acest subiect la https://www.gov.uk/student-visa/money.

Institutiile de invatamant superior din Marea Britanie isi stabilesc fiecare propriile taxe de studii pentru studentii straini, asa ca persoanele care doresc sa mearga la studii trebuie sa verifice direct care sunt taxele la acea institutie la care vor sa mearga.

Pentru studentii care vor ajunge in Marea Britanie dupa 1 ianuarie 2021 si vor incepe cursurile inainte de sfarsitul lunii iulie 2021:

– Acestia vor fi eligibili pentru statutul de platitor de taxe de studii la nivelul unui student cetatean britanic si vor primi si o subventie pentru taxa de studii pe durata cursurilor la care participa. Aici conditia este de a fi locuit in Marea Britanie, SEE sau Elvetia pe o perioada mai mare de 3 ani inainte de a fi facut cerere de viza de studii. Totusi, in cadrul noului Traseu pentru Studii al sistemului de imigrari al Marii Britanii, ei vor trebui sa faca cerere de viza de studii inainte de sosirea in Marea Britanie.

Pentru studentii care intentioneaza sa ajunga in Marea Britanie dupa 1 ianuarie 2021 si sa inceapa cursurile dupa data de 1 august 2021:

– Acestia va trebui sa faca cerere de viza de studii inainte de sosirea in Marea Britanie, in cadrul noului Traseu pentru Studii al sistemului de imigrari al Marii Britanii. Ei nu vor mai fi eligibili pentru statutul de platitor de taxe de studii la nivelul unui student cetatean britanic.

Cei aflati la studii in Anglia NU vor fi eligibili pentru sprijin financiar acordat studentilor.

Cei aflati la studii in Tara Galilor, Scotia sau Irlanda de Nord vor trebui sa se consulte cu organismele relevate de finantare a studentilor si sa verifice daca se incadreaza in criteriile pentru obtinerea de sprijin financiar acordat studentilor.

Vize de studii postuniversitare

Traseul pentru studii postuniversitare va fi lansat in vara lui 2021, iar un student eligibil trebuie sa fi finalizat cu succes studii de licenta sau mai inalte in Marea Britanie si sa detina viza de resedinta ca student valabila la momentul introducerii acestui mecanism. Traseul pentru studii postuniversitare va da acestor studenti posibilitatea de a locui si munci in Marea Britanie sau a cauta un loc de munca, pe o perioada de 2 ani (3 ani pentru doctoranzi). Acest traseu nu beneficiaza de niciun fel de subventii si va permite de asemenea solicitantilor sa treaca la traseele pentru munca daca pot indeplini cerintele.

Iti recomandam: Marea Britanie introduce un nou sistem de imigrari de la 1 ianuarie 2021. Ambasada Marii Britanii la Bucuresti detaliaza modul…

Solicitantii sunt cei care vor fi finalizat totalitatea studiilor de licenta in Marea Britanie cu exceptia cazurilor unde exista permisiunea pentru studii din strainatate sau studiile la distanta au fost necesare din cauza Covid-19. Nu exista obligatia de a dovedi existenta de mijloace financiare si solicitantii nu vor fi obligati sa demonstreze stapanirea limbii engleze deoarece vor fi demonstrat deja acest lucru prin absolvirea studiilor de licenta la o universitate britanica.

Vize pentru elevi

Exista o viza separata pentru elevi, disponibila pentru copii cu varsta intre 4 si 17 ani. Pentru aceasta viza solicitantii vor trebui sa demonstreze ca:

– Au o oferta neconditionata pentru un loc la o scoala independenta;

– Dispun de mijloace financiare pentru achitarea taxelor de scolarizare si a cheltuielilor de trai;

– Au consimtamantul in scris al parintilor sau tutorelui pentru a invata in Marea Britanie;

– Daca au 16 ani sau peste, ca sunt intr-adevar elevi (ceea ce ar putea implica participarea la un interviu pentru stabilirea credibilitatii).

 

Stiri pe aceeasi tema

Militari NATO, ucisi in bastionul talibanilor din Afganistan

Cristiana Petrariu Bota

Una dintre cele mai bogate femei din lume, actionara la BMW, a murit

Cristiana Petrariu Bota

China a revizuit in scadere numarul deceselor cauzate de coronavirus, afirmand ca unii decedati au fost numarati de doua ori. SUA pune la indoiala veridicitatea cifrelor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult