Breaking News

Condrea a murit! Sinucidere, accident sau crima? Cine cunoaste toate secretele din dosar

Patronul Hexi Pharma a murit duminica seara într-un accident auto produs intre Corbeanca si Buftea. Recent, Dan Condrea dăduse un sms la firmă: “Staţi liniştiţi, nu voi mai lucra în domeniu!”. Aseară era aşteptat să-şi ia fetiţa. Fosta soţie a spus unor amici: “Dan nu era genul care să se omoare, mai degrabă te omora el pe tine”. Comisia Parlamentară de control al SRI va cere autorităţilor să facă public filmul accidentului. Condrea a murit pana acum nu stim si probbil ca nu vom sti prea curand daca a fost sinucidere, accident sau crima. Catalin Tolontan pe blogul sau despre moartea lui Condrea, dar si despre persoana care ar cunoaste toate secretele din dosar.

Statul român este dator să lămurească până la capăt şi moartea lui Condrea, dar şi enorma corupţie din jurul acestei firme. Un alt om care, conform surselor, ”participa la licitații și îi avea pe cei din spitale și din MS în buzunar” este în viață.

Directorul general Flori Dinu rămîne păstrătorare a secretelor. Ce se întîmplă cu banii din contul CH5704835064767572000 de la Credit Swiss Elveția?!

O moarte suspectă. Primele întrebări (republica.ro)

Moartea lui Dan Condrea, venită într-un moment în care ancheta în cazul Hexi Pharma de abia a început, ridică numeroase semne de întrebare.

1. Este chiar Dan Condrea?

Şoferul autoturismului este desfigurat, neputând fi identificat, dar la fața locului au fost găsite actele lui Dan Condrea. Urmează teste ADN pentru identificarea șoferului.

2. Este vorba de o sinucidere, de un accident sau de o crimă?

Din primele date, șoferul a intrat în mare viteză într-un copac, pe drum drept. Nu există semne de frânare.

3. Cine „beneficiază” de moartea lui Dan Condrea?

Există o anchetă penală despre Hexi Pharma, iar Dan Condrea era personajul central, care ar fi putut descrie întreaga rețea de interese din jurul afacerii dezinfectanților diluați.

Iti recomandam si: Ultimele imagini cu Dan Condrea in viata. VIDEO. Patronul Hexi Pharma chiar era in masina facuta praf?

Laura Condrea, fosta sotie a lui Dan Condrea, face dezvaluiri BOMBA

Patronul Hexi Pharma cumpăra materie primă din Germania, vindea dezinfectanții (pe care îi dilua) la un preț de 10 ori mai mare spitalelor din România și își exporta profitul printr-un offshore din Cipru, de unde îl scotea în tranșe lunare de până la 100.000 de euro. Totul s-a întâmplat pe o perioadă lungă de timp, fără ca cineva să sesizeze neregulile.

Până la investigația jurnalistică a lui Cătălin Tolontan, nimeni nu a deranjat afacerea lui Dan Condrea, deși SRI spune că avertizase autoritățile că Hexi Pharma vindea dezinfectanți cu probleme. Același SRI a achiziționat dezinfectanți de la Hexi Pharma în perioada 2011-2016, în ciuda acestor note.

IRONIA UNUI DESTIN

Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a dispus, luni, preluarea cauzei privind accidentul rutier in care ar fi murit patronul Hexi Pharma, Dan Condrea. Potrivit unui comunicat de presa al PICCJ, dosarul a fost inregistrat initial la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea, avand ca obiect savarsirea infractiunii de ucidere din culpa.

Unul dintre martorii care au depus acte impotriva lui Condrea, inspaimantat dupa accidentul lui Dan Condrea, l-a sunat duminica seara pe procurorul de caz.

Tolontan ridica două întrebări fundamentale pentru clarificare circumstanțelor morții:

A fost sau nu filat Dan Condrea pe șosea? Este greu de înțeles dacă n-a fost supravegheat de vreme ce știa că va fi audiat luni dimineață! Nu-l filezi cu 12 ore înainte de a ajunge la Parchet, unde urma să fie reținut?! Dan Condrea era un om în stare de orice, ceea ce a fost probat dramatic duminică seară. ”Să facă orice” înseamnă că putea să fugă, să intre cu mașina în Piața Universității sau să-i caute pe cei care urmau să depună mărturie împotriva lui. Unul dintre acești martori care a depus deja acte împotriva lui Condrea era înspăimîntat aseară și a sunat imediat la procurorul de caz. Nu-l filezi pe Condrea în această situație?

În ultimele săptămîni, Gazeta Sporturilor a publicat că Dan Condrea era deprimat, că era însingurat, că cei din firmă îl considerau vinovat pentru ce s-a întîmplat. În același timp, au existat convorbiri ale lui și sms-uri din care se putea deduce posibilitatea sinuciderii. Nici aceste indicii nu au fost sesizate de Parchet vreme de trei săptămîni?!

Vezi si: Victor Ponta: A fost nevoie sa moara oameni ca sa ingropam aceasta uriasa afacere de coruptie. Nu-i asa, domnule presedinte?

Moartea lui Dan Condrea a mobilizat SRI in sedinta in Parlament

VIDEO. Filmul accidentului in care a murit patronul Hexi Pharma

Condrea a intrat în primul copac, dintr-un lung șir de pe șoseaua dreaptă. ”Mașina avea viteză foarte mare”, susține un martor ocular. ”Nu sînt urme de frînă”, au declarat cei ajunși la fața locului.

În acest moment, unica posesoare majoră a secretelor lui Hexi Pharma, firmă acuzată că a pus la cale o operațiune de diluare a dezinfectanților în peste 300 de spitale și de spălare de bani, rămîne directorul general Flori Dinu.

„De altfel, Flori Dinu era cea care avea la degetul mic toate legăturile cu directorii de spital și cu mogulii sistemului medical. Condrea nu se băga peste contractele din spitale, Florin Dinu le știa”, a spus pentru Gazetă o sursă din Hexi Pharma.

„Flori Dinu era cea participa la licitații și-i coordona pe agenții de vînzări. Prin ei circulau banii veniți din străinătate”, a mai spus sursa.

”Flori Dinu nu era o simplă angajată. Puterea ei în firmă era mult mai mare decît cea a unui director. Ea neagă orice legătură recentă cu fabrica și cu diluarea, dar pe rețetele de acum cîțiva ani apare și semnătura ei”, afirmă oamenii care cunosc afacerea Hexi Pharma.

Dan Condrea își ținea banii în conturi din străinătate. Unul dintre aceste conturi personale este CH5704835064767572000 de la Credit Suisse Elveția.

Contul este deschis din 2008, de cînd a început și afacerea prin firme off-shore din Cipru, țară unde avea alte conturi.

La un moment dat, firmele off-shore le pusese formal pe numele unor angajați, printre care și Flori Dinu, susțin surse din firmă.

Acestea conturi erau, practic, recipientele secrete din care veneau banii pentru mita din sistemul medical din României. „Și tot din aceste conturi mai luau și protectorii lui Condrea”, susține o sursă care-i cunoaște afacerile, potrivit tolo.ro.

Procurorul general al Romaniei a declarat ca Dan Condrea urma sa fie audiat astazi in dosarul Hexi Pharma si ca puteau fi luate anumite masuri preventive.

Procurorul general Augustin Lazar a declarat luni dimineata ca nu sunt indicii ca patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, ar fi fost filat, deoarece nu era necesara o astfel de masura.

„Cu privire la procedeele tehnice de supraveghere, se stie foarte bine ca ele nu sunt publice si faptul ca un anumit procedeu tehnic a fost pus in aplicare la un anumit moment dat este facut public de procurorul de caz atunci cand apreciaza el, respectiv cam la sfarsitul solutionarii dosarului pentru a nu se impieta asupra mersului anchetei. Nu sunt indicii, va spun eu ca nu sunt indicii ca au existat si nu era necesara o astfel de masura”, a declarat Augustin Lazar, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor daca Dan Condrea a fost filat in momentul accidentului.

Sursa foto: Colaj GSP/expresuldebuftea.ro

Articole asemănătoare

Iohannis a prezentat concluziile rapoartelor MAI si STS in cazul Caracal: Am ajuns aici pentru ca guvernele din ultimii ani au umplut tara de incompetenti in functii

Ioana Badulescu

In Romania au fost confirmate 2.460 de cazuri de coronavirus, 94 de decese si 252 de vindecari

Lucy Ionesco

MCV pe Justitie: Gratierea ar atrage reevaluarea progreselor realizate de Romania. Atacurile presei si politicienilor impotriva justitiei reprezinta o amenintare

Lucy Ionesco