Mugur Isarescu - BNR
Economie

Conducerea BNR se schimba, a anuntat Mugur Isarescu: De la anul nu voi mai fi guvernatorul BNR

Mugur Isărescu nu mai va fi guvernatorul BNR. Anunţul a fost făcut de actualul şef al Băncii Naţionale, in cadrul unei conferinţe de presă.

„De la anul nu voi mai fi guvernatorul BNR“, a mărturisit Isărescu. În 2019, Isărescu împlineşte 70 de ani. Mandatul de la BNR expiră în luna mai a anului viitor. Mugur Isărescu este şeful BNR din 1990, cu o pauză de un an, 1999-2000, când a ocupat funcţia de prim-ministru.

Tot astaz, BNR a anunţat, luni, creşterea ratei dobânzii de politică monetară de la 2,25% la 2,50% pe an, începând din 9 mai.”Majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50% pe an de la 2,25% pe an începând cu data de 8 mai 2018”, se arată în comunicat.

Astfel, BNR a anunţat şi majorarea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,50% pe an de la 1,25% pe an şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare la 3,50% pe an de la 3,25% pe an, începând cu data de 8 mai.

BNR a decis păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

Stiri pe aceeasi tema

Termenul de depunere al Declaratiei 600 se amana pana la 1 martie 2018, anunta Ministerul de Finante

Ioana Badulescu

ROBOR da o noua lovitura romanilor cu credite in lei. Indicele la 3 luni a crescut la un nivel care nu a mai fost atins de 4 ani

Ioana Badulescu

Salariile bugetarilor pot creste de la 1 decembrie 2015, insa masura ar reprezenta o adevarata bomba pentru noul Guvern

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult