9.2 C
România
20 septembrie 2021
RADET
Social

Conducerea RADET a demisionat, se ia in calcul intrarea in insolventa a regiei de termoficare

Probleme mari la RADET. Conducerea Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) a demisionat, joi,la cererea Primariei Capitalei. Regia are datorii de 3,6 miliarde de lei către ELCEN, iar solutia care se ia in calcul este intrarea in insolventa in acte.

Cei care au demisionat din conducerea RADET sunt presedintele Consiliului de Administratie, Gabriel Dumitrascu si alti patru membri. Mandatele ar fi urmat sa se incheie in anul 2019.

„Din Primăria Capitalei ni s-a cerut demisia, nouă, celor din Consiliul de Administraţie. Viceprimarul Bădulescu ne-a cerut demisia. Senzaţia mea e că ELCEN vrea să pună mâna pe RADET. Am decis să demisionăm, pentru că nu mai exista comunicare. În 30 de zile, RADET nu va mai putea cheltui nimic. Suntem în luna a şaptea, intrăm în a opta şi nu a fost aprobat încă de Consiliul General al Municipiului Bucureşti bugetul RADET. 80% din reţea e veche de peste 40 de ani, colapsul poate poate apărea oricând la nivelul Bucureştiului. Intrarea în insolvenţă a RADET e una din soluţiile pe care le-am luat în calcul. Nivelul datoriei RADET, 3,6 miliarde de lei, poate fi scăzut în trei ani de insolvenţă”, a declarat Gabriel Dumitrascu, presedintele demisionar al Consiliului de Administratie RADET.

La randul sau, presedintele Federaţiei Asociatiilor de Proprietari din Romania, Radu Opaina,  declarat la RFI ca situatia RADET este critica. Potrivit lui Opaina, demisia conducerii RADET este fireasca: „Este un lucru firesc, în condiţiile schimbării, să zicem aşa, politicului din Bucureşti. Deci e un episod din vestitul şi lungul război politic din Bucureşti”.

„Din păcate pentru noi, situaţia este foarte critică şi nu că începe sistemul să nu mai poată furniza serviciile de bază, apă caldă şi căldură, de ani de zile se întâmplă, pe zone, pe cartiere, atât vara, cât şi iarna, că sunt sute de blocuri aproape în fiecare zi, care nu au acum apă caldă sau iarna apă caldă şi căldură. Deci problemele sistemului sunt extrem de grave, nu grave, iar intrarea în aşa-zisa insolvenţă, pentru că RADET-ul este în insolvenţă de vreo zece ani în fapt, nu şi în acte, nu este o soluţie. Soluţia este să reformezi radical un sistem”, a mai spus Radu Opaina.

Stiri pe aceeasi tema

Retinerea si arestarea lui Dan Sova a primit aviz favorabil

Corina Alexandru

Adrian Nastase a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare

Bogdan

Tezele vor fi inlocuite cu evaluarea sumativa, a anuntat ministrul Monica Anisie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult