TAROM continua campania
Breaking News

Conducerea TAROM a demisionat in bloc. Ministerul Transporturilor se intalneste astazi cu reprezentantii TAROM

Conducerea companiei aeriene TAROM a demisionat. Administratorii Tarom, aflati in functie in postura de interimari, au demisionat dupa ce Ministerul Transporturilor, proprietarul companiei, a stabilit componenta viitorului Consiliu de Administratie (CA). Directorul TAROM, Christian Heinzmann nu a precizat cine vor fi viitorii administratori ai companiei aeriene. Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anuntat pentru miercuri dupa-amiaza o intalnire cu reprezentantii TAROM, inclusiv pilotii care au semnat scrisoarea prin care s-a cerut demisia directorului general Christian Heinzmann. In prealabil, Ioan Rus afirmase ca Tarom va trebui sa intre intr-un proces solid de restructurare, intrucat inregistreaza in continuare pierderi. Ministrul Transporturilor a tinut sa precizeze ca Tarom inregistreaza pierderi importante in acest moment, iar restructurarea ar permite evitarea falimentului.

Consiliul de Administratie de la TAROM a demisionat in bloc, motivul fiind acela ca operatorul aerian se afla pe pierdere. Consiliul de Administratieal companiei TAROM a demisionat dupa o sedinta care a avut loc marti seara si la care au participat atat Christian Heinzmann, directorul general al companiei, cat si sindicatele.

HotWeek.ro iti recomanda si: Tensiuni la TAROM. Pilotii cer demisia lui Heinzmann. Vezi scrisoarea deschisa

Este a doua conducere care pleaca din compania TAROM in numai doi ani, de cand Christian Heinzmann a preluat functia de director general. Acesta s-a dorit a fi un semnal de alarma pentru proprietarii companiei.

Lui Christian Heinzman i s-a redus salariul de la 23.000 la 5.000 de euro. In sedinta de marti seara, lui Christian Heinzmann i s-au mai redus anumite prerogative. Una din hotararile luate a fost desfiintarea anumitor posturi de conducere si infiintarea unui post de director adjunct, care sa preia din atributiile lui Heinzmann. Participantii la sedinta considera ca se impune trecerea la o alta etapa care sa faca un plan de restrucuturare pe termen lung.

In 2013, Consiliul de Administratie (CA) al TAROM condus pe atunci de bancherul Dan Pascariu a declansat un conflict cu conducerea executiva reprezentata de managerul privat, belgianul Christian Heinzmann. Atunci, Pascariu l-ar fi obligat pe Heinzmann sa-si scurteze mandatul de patru ani la doar unul, desi rezultatele companiei la acel moment erau cele mai bune din ultimii ani.

Starea de conflict intre CA si CEO-ul belgian a tinut pana in noiembrie 2013 cand noii administratori au restabilit mandatul lui Heinzmann la durata initiala de 4 ani.

Articole asemănătoare

Presedintele Iohannis ii cere premierului agenda de lucru a fiecarei sedinte de Guvern

Ioana Badulescu

Iohannis: OUG privind contestatia in anulare este cras neconstitutionala. PSD incearca sa caute solutii pentru politicienii lor cu probleme penale

Lucy Ionesco

Presedintele Iohannis vrea sa se adreseze Parlamentului pe tema modificarilor la Codul penal, intr-un context social tensionat

Lucy Ionesco