Conferinta femeilor francofone se desfasoara pe 1 si 2 noiembrie 2017 la Bucuresti
Comunicate

Conferinta femeilor francofone se desfasoara pe 1 si 2 noiembrie 2017 la Bucuresti

În perioada 1-2 noiembrie 2017, România va organiza, în cooperare cu Organizația Internațională a Francofoniei, Conferinţa femeilor francofone, sub înaltul patronaj al preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi în prezenţa Secretarului General al Francofoniei, Michaëlle Jean.

Conferința va aborda tematica Participării femeilor la viaţa economică – inovaţie, antreprenoriat şi dezvoltare și va reuni în jur de 450 de reprezentanți guvernamentali, ai societății civile și ai mediului de afaceri, pentru a evidenția contribuțiile femeilor la dezvoltarea economică.

Evenimentul va cuprinde atât sesiuni plenare, cât și ateliere și întâlniri, axate pe următoarele repere tematice: Drepturile femeii și accesul la piața forței de muncă, Inovația și spiritul antreprenorial al femeilor și Leadershipul femeilor în guvernanța economică. Va fi celebrată, totodată, excelența femeilor în cinematografie și modă.

Obiectivul major al conferinței este de a reuni părțile interesate și actorii care promovează egalitatea de gen, precum și de a mobiliza guvernele statelor membre ale OIF pentru a elimina obstacolele persistente în calea drepturilor și împuternicirii economice a femeilor.

Cu acest prilej va fi lansată Rețeaua francofonă a femeilor de afaceri, cu scopul de a facilita cooperarea între mediile de afaceri din țările francofone.

Evenimentul va oferi oportunitatea promovării campaniei HeForShe, inițiativă ONU la care președintele României, Klaus Iohannis s-a asociat în calitate de Impact Champion (în cadrul mișcării HeForShe).

Sustine hotweek.ro cu un Like in social-media

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Stiri pe aceeasi tema

Protest al Federatiei Solidaritatea Sanitara la Guvern: Specialistii din sanatate au nevoie de conditii de munca decente si de recunoasterea meritelor

Cristiana Petrariu Bota

Pericol de avalansa in muntii Fagaras si Bucegi ca urmare a ninsorilor abundente din ultimele ore

Cristiana Petrariu Bota

Colaborare intre Radio Romania si TVR. Doina Gradea: Avem multe actiuni si interese comune

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult