11.4 C
România
20 octombrie 2020
Conferinta Tinerilor Cercetatori Romanisti, intre 8-10 mai la Targu Mures
Comunicate

Conferinta Tinerilor Cercetatori Romanisti, intre 8-10 mai la Targu Mures

COMUNICAT DE PRESA – Muzeul Județean Mureș: Conferință a Tinerilor Cercetători Româniști (FIROKONF IX), editia a IX-a, se va desfasura in perioada 8-10 mai 2015 la Târgu Mureș. Conferința se va desfășura în Sala Mică din Palatul Culturii. Deschiderea oficială va avea loc în data de 8 mai, ora 9 dimineața în Sala Mică. Ca si la editiile precedente, conferința internațională numără peste 50 de prezentări și 74 de participanți și intenționează să asigure în continuare un for de prezentare a rezultatelor științifice și activității cercetătorilor tineri care se ocupă cu epoca romană.

Conferința este organizată de către CENTRUL DE CERCETARE A LIMESULUI ROMAN din cadrul Muzeului Județean Mureș, sprijinit de Consiliului Județean Mureș și UEFISCDI.

Vor lua cuvântul: Zoltan Soos, directorul Muzeului Județean Mureș, Zsolt Molnar-Kovacs, șef de catedră la Catedra de Arheologie și Istoria Artei din cadrul Institutului Maghiar de Istorie, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj Napoca și Lóránt Vass, organizator principal, membru al CENTRULUI DE CERCETARE A LIMESULUI ROMAN.

Participanții veniți din diferite instituții de cercetare și universități din țară și din Ungaria vor prezenta cele mai noi rezultate științifice referitoare la teme foarte variate din perioada romană. Vor putea fi urmărite prezentări despre cercetările arheologice recente, viața religioasă romană, antropologie, arhitectură, cultură materială, precum și despre cultul funerar roman, producția de ceramică, numismatică sau epigrafie.

Evenimentul este deschis tuturor celor interesați.

Stiri pe aceeasi tema

MApN: Reuniunea Comitetului de Coordonare al Centrului de Excelenta NATO pentru Medicina Militara

Cristiana Petrariu Bota

Daniel Constantin, ALDE: Nu vom reusi sa ne dezvoltam atat timp cat ura si dezbinarea vor ramane principiile care guverneaza societatea

Cristiana Petrariu Bota

Patinoarul Mihai Flamaropol va fi modernizat, Primaria Sector 2 a avizat certificatul de urbanism

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult