CONGRESUL UDMR, sub semnul reconfigurarii modului de a face politica. Ponta: Jó napot kívánok!
Politica

CONGRESUL UDMR, sub semnul reconfigurarii modului de a face politica. Ponta: Jó napot kívánok!

Cel de-al 12-lea Congres al UDMR se desfasoara vineri, la Cluj-Napoca, evenimentul avand ca motto reconfigurarea modului de a face politica, dar fara sa fie alterate actualele valori ale Uniunii. Cel de-al 12-lea Congres al UDMR se desfasoara in perioada 17 – 18 aprilie la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca. La Congresul UDMR participa mai multi lideri de partid, printre care si copresedintele PNL, Alina Gorghiu, precum si premierul Victor Ponta, care i-a salutat pe participanti si in limba maghiara, spunand ca Gyorgy Frunda, consilierul sau, ii aminteste de fiecare data sa spuna ceea ce stie in limba maghiara. 

„Buna ziua, Jó napot kívánok, e in regula? Consilierul meu György Frunda imi aminteste de fiecare data sa spun ceea ce stiu in limba maghiara. Vreau sa va felicit pentru 25 de ani de activitate si sa va urez succes in proiectele viitoare”, a spus premierul participantilor la Congresul UDMR.

La cel de-al 12-lea Congres al UDMR participa 770 de delegati si aproximativ 150 de invitati, intre care lideri politici din Ungaria si Romania: presedintele PSD, premierul Victor Ponta, liderul PLR, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, co-presedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, liderul PC, Daniel Constantin, vicepremierul Ungariei Semjén Zsolt, precum si alti politicieni de marca din Romania si strainatate.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a tinut sa sublinieze in deschidere ca actualul Congres al UDMR se desfasoara sub un motto deja popular, si anume reconfigurare, mentionand insa ca nu este vorba despre o reconfigurare a valorilor uniunii, ci despre o reconfigurare in ceea ce priveste modalitatea de a face politica.

„Noi trebuie sa fim constienti ca daca nu putem face schimbarile necesare si schimbarile asteptate atunci putem fi perdanti in aceasta perioada. Nu UDMR, ci clasa politica in general. Oamenii asteapta multa sinceritate, trebuie sa fim mult mai aproape de oameni, cu mai multa empatie si daca reusim sa pastram increderea, sa largim incredea in UDMR, atunci si anii care urmeaza dupa cei 25 de ani care au trecut vor insemna pentru comunitatea maghiara si pentru uniune ani de succes, insa acest lucru depinde doar de noi. Reconfigurarea pentru noi inseamna schimbare de atitudine”, a declarat Kelemen Hunor inaintea inceperii congresului care are loc la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj.

Secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a declarat la randul sau ca in cadrul Congresului UDMR vor fi facute doua modificari importante la statutul UDMR, si anume se va renunta la functia de vicepresedinte politic, iar secretariatul general se va numi prezidiu executiv.

Potrivit secretarului general al UDMR, Kovacs Peter, vineri, in prima zi a Congresului, vor avea loc prezentarea raportului activitatii presedintelui din cei patru ani de mandat, modificarea Statutului Uniunii, dezbateri politice si alegerea presedintelui UDMR, iar in cea de-a doua zi se va modifica Programul politic al UDMR si vor fi adoptate documentele Congresului.

In cadrul lucrarilor Congresului UDMR va avea loc ceremonia de acordare a distinctiei ”Laleaua de Argint”, infiintata cu prilejul aniversarii a 25 de ani de existenta a UDMR, si care va fi inmânata celor aproximativ 80 de fosti si actuali membri din conducerea centrala a Uniunii.

„Un alt moment festiv va fi cel de proiectie, in premiera, a filmului documentar – UDMR – impreuna de 25 de ani – care evoca istoria de un sfert de secol a Uniunii, cu contributia unor naratori emblematici”, a mai aratat Kovacs.

Cel de-al 12-lea Congres al UDMR se desfasoara in perioada 17 – 18 aprilie la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca. Singurul candidat pentru functia de presedinte al Uniunii este actualul lider al uniunii, Kelemen Hunor.

Ponta i-a salutat pe participantii la Congresul UDMR si in limba maghiara

[ot-caption title=”Congresul UDMR” url=”http://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2015/04/congres-udmr2.jpg”]

Victor Ponta i-a salutat pe participantii la cel de-al 12-lea Congres al UDMR si in limba maghiara.

„Buna ziua, Jó napot kívánok, e in regula? Consilierul meu György Frunda imi aminteste de fiecare data sa spun ceea ce stiu in limba maghiara. Vreau sa va felicit pentru 25 de ani de activitate si sa va urez succes in proiectele viitoare”, a spus premierul participantilor la Congres.

Ponta a declarat ca a participat in 2011 la Congresul UDMR care s-a desfasurat la Oradea si a rugat Uniunea sa iasa de la guvernare, dar sfatul sau nu a fost urmat.

„In 2013, la Miercurea Ciuc, v-am rugat sa veniti la guvernare, l-ati urmat putin, dar ati plecat. Acum nu va mai rog nimic pentru ca stiu ca veti face ceea ce dumneavoastra stiti ca este bine”, a adaugat Ponta.

„Toate lucrurile obtinute pentru comunitatea maghiara in cei 25 de ani au fost obtinute prin dialog. Confruntarea, extremismul fac rau politicii din UDMR sau PSD sau PNL si aduc avantaje doar extremistilor. Dialogul esta calea prin care solicitarile legitime ale comunitatii maghiare pot fi implinite. Ati fost un partener care s-a tinut de cuvânt când ati luat o decizie”, a afirmat premierul.

Stiri pe aceeasi tema

Adrian Bold, arhitectul sef al Capitalei, a fost demis pentru ca a incalcat regulamentul. Neoficial, Bold ar fi refuzat sa semneze niste PUZ-uri dorite de ”mafia imobiliara” din Primaria Capitalei

Ioana Badulescu

Liviu Dragnea: Mitingul antiguvernamental din 10 august din Piata Victoriei a fost o tentativa de lovitura de stat. Multinationalele finanteaza miscarile de strada

Ioana Badulescu

Ponta: Iohannis si PNL si-au batut joc de proprii alegatori. Acum se roaga de Tariceanu, pe care il umileau ca niste farisei

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult