Consiliul de Administratie al TVR a aprobat participarea la Eurovision 2020
Life

Consiliul de Administratie al TVR a aprobat participarea la Eurovision 2020

Consiliul de Administratie (CA) al TVR a aprobat participarea Romaniei la cea de-a 65-a editie a Eurovision Song Contest (ESC), in limita unui buget care va fi aprobat si alocat proiectului prin Bugetul de Venituri si Cheltuieli pe anul 2020.  

Potrivit calendarului stabilit de European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului, lista finala a tarilor inscrise urmeaza a fi anuntata pana la finalul anului. Urmatoarea competitie muzicala va avea loc in luna mai, la Rotterdam, Olanda, dupa ce Duncan Laurence a castigat finala Eurovision 2019 din Israel, cu melodia “Arcade”.

Concursul Eurovision este cea mai importanta competitie muzicala internationala, organizata de EBU – cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfasoara in fiecare an, incepand din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume, fiind transmis atat in Europa, cat si in Australia, Asia si Statele Unite.

Televiziunea Romana este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi – Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu – Atena, 2006).

Stiri pe aceeasi tema

Stefan Banica, mesaj dupa moartea Cristinei Topescu: A fost un om frumos, idealist, cu suflet mare

Cristiana Petrariu Bota

Parfumul inspirat de Putin a fost lansat la Moscova. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

Urmeaza-ti visul! Ce ne impiedica sa ne urmam adevaratele pasiuni in dezvoltarea personala

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult