14.1 C
România
28 noiembrie 2021
Consiliul Europei cere lamuriri Romaniei in legatura cu modificarile la Legile Justitiei
Breaking News

Consiliul Europei cere lamuriri Romaniei in legatura cu modificarile la Legile Justitiei

Consiliul Europei cere lamuriri Romaniei in legatura cu modificarile la Legile Justitiei. Grupul de state impotriva coruptiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei solicita tarii noastre sa prezinte informatii in legatura cu modificarile la Legile Justitiei, care sa fie analizate la reuniunea din martie 2018.

GRECO a decis sa efectueze evaluari urgente ad-hoc ale proiectelor de legi privind sistemul judiciar din Romania si asupra a doua proiecte de legi privind reorganizarea Curtii Supreme si a Consiliului National al Judecatii din Polonia.

In comunicatul Consiliului Europei se precizeaza ca este pentru prima data cand GRECO utilizeaza articolul 34 din Regulamentul sau de procedura, introdus recent pentru a permite o „procedura ad-hoc in circumstante exceptionale”.

Aceasta regula poate fi aplicata atunci cand o reforma institutionala, o initiativa legislativa sau o modificare procedurala poate duce la „incalcarea grava” de catre un membru al Consiliului Europei a unui standard anticoruptie care a facut obiectul unei runde de evaluare GRECO.

Grupul a cerut sefilor delegatiilor din Romania si Polonia sa prezinte pana la 15 ianuarie 2018 informatii cu privire la aceste proiecte de legi, pentru pregatirea rapoartelor de evaluare ad-hoc.

In ceea ce priveste Romania, Consiliul Europei subliniaza ca au fost exprimate preocupari serioase de catre mai multe institutii si actori din Romania si din strainatate ca modificarile la Legile Justitiei, adoptate in regim de urgenta, ar putea pune in pericol eficienta luptei impotriva coruptiei si ar submina independenta sistemului judiciar.

Stiri pe aceeasi tema

ANM a emis o avertizare Cod Portocaliu de ninsori, viscol si vizibilitate scazuta in sud tarii

Ioana Badulescu

TVR ar putea pierde EUROVISION 2015 si EURO 2016 din cauza datoriilor colosale

Cristiana Petrariu Bota

Eugenie Posdarascu, decan in cadrul Universitatii Hyperion: Dezvoltarea IT, o etapa noua a dezvoltarii omului in plan spiritual. Ca profesor si cercetator, incerc de peste 20 de ani sa pun mai mult accent pe intelegere si mai putin pe memorare

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult