Constanta. Primarul Fagadau anunta impozite mai mari pentru persoanele fizice care detin imobile cu destinatie nerezidentiala
Stiri locale

Constanta. Primarul Fagadau anunta impozite mai mari pentru persoanele fizice care detin imobile cu destinatie nerezidentiala

CONSTANTA – Primarul Decebal Fagadau a anuntat ca proiectul privind taxele si impozitele locale pe 2018 prevede impozite mai mari pentru persoanele fizice care detin imobile cu destinatie nerezidentiala. Edilul de la malul marii a exemplificat ca in prezent o persoana fizica ce detine un hotel plateste un impozit de 3.500 de lei, iar o persoana juridica ce are un hotel de acelasi tip achita un impozit de 35.000 de lei, diferenta fiind data doar de forma de detinere a imobilului.

Decebal Fagadau a declarat luni, intr-o conferinta de presa, sustinuta la finalul sedintei Consiliului Local, ca in proiectul de taxe si impozite pentru anul viitor nu se prevedere nicio modificare la operatorii economici, urmand sa se inregistreze o crestere usoara la persoanele fizice.

„Din punctul de vedere al operatorilor economici, nicio schimbare. Din punct de vedere al persoanelor fizice, doar o usoara ajutare de la 0,08 la 0,1, la nivelul Bucurestiului, Clujului, celorlalte orase mari. Asta nu inseamna mai mult de 10-15 lei pentru plata impozitelor locale la persoanele fizice, pe an”, a afirmat Decebal Fagadau.

Edilul Constantei sustine ca o modificare se va produce pentru persoanele fizice care detin imobile cu destinatie nerezidential.

„Singura modificare la nivelul persoanelor fizice este legata de imobilele care au destinatie nerezidential. Operatorii economici si Consiliul Concurentei sustin egalizarea cote de impozitare astfel incat forma de detinere sa nu reprezinte un criteriu discriminatoriu sau anticoncurential. Cu alte cuvinte, vreau sa stiti ca un hotel care este detinut de persoana fizica plateste un impozit de 3000 – 3500 de lei, iar acelasi hotel detinut de persoana juridica plateste un impozit de 35.000 de lei. Sau daca vorbim de un hotel de dimensiune mai mare, cum avem in Constanta, o persoana fizica plateste 35 de mii de lei, iar persoana juridica plateste 235 de mii de lei. Deci, diferentele acestea date doar din forma de detinere, persoana fizica sau persoana juridica, au un impact asupra mediului concurential”, a explicat Decebal Fagadau, mentionand ca de la o cota de 0.25 la suta se va ajunge la o cota de 1,3 la suta, una apropiata de cea a persoanelor juridice.

Primarul Constantei a mai afirmat ca persoanele care au sediul social acasa nu vor fi afectate de aceasta modificare.

„Toata filosofia Codului Fiscal este de a impozita destinatia imobilului, nu a de interfera din punct de vedere al acestui dezechilibru, in functie de detinere, adica persoana fizica sau persoana juridica. Cei care au sediul social acasa, nu ei trebuie sa isi faca griji din acest punct de vedere, ci cei care au hoteluri, restaurante sau constructii intregi cu destinatie de nerezidential aflate pe numele lor, persoana fizica”, a afirmat Decebal Fagadau.

Proiectul legat de taxele si impozitele locale se afla deja pe site-ul Primariei, putand fi consultat de cei interesati, iar pe acest subiect va fi organizata si o dezbatere publica.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Stiri pe aceeasi tema

Parchetul Judecatoriei Constanta a decis sa isi suspende activitatea din cauza ordonantei pe justitie

Cristiana Petrariu Bota

TRENURI DE SF. PARASCHEVA: Trenuri suplimentate spre si dinspre Iasi pentru cei care merg la pelerinaj

Cristiana Petrariu Bota

Danut Capatana, directorul de la Spitalul Judetean Constanta, retinut de DNA

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult