9.2 C
România
17 octombrie 2021
Consultari cu partidele la Cotroceni pe legile sigurantei nationale
Politica

Consultari cu partidele la Cotroceni pe legile sigurantei nationale

Presedintele Klaus Iohannis a anunțat că, săptămâna viitoare, vor avea loc consultări cu partidele pe marginea legilor siguranței naționale. Discuțiile vor avea loc marți și miercuri, invitațiile urmand a fi trimise astazi catre partide.

„Voi avea aceste consultări săptămâna viitoare, marți și miercuri. Mâine voi trimite scrisorile de invitare către partidele politice. Luni voi avea o discuție cu primul ministru pe această temă, în cadrul săptămânii, marți și miercuri mi-am propus să aflu opinia partidelor politice după care intrăm într-un ciclu de dezbatere, aprobare care nu se va finaliza în două-trei săptămâni, este un proces mai amplu, dar nu mai doresc să întrârzii acest proces, fiindcă sunt chestiuni care devin tot mai arzătoare”, a spus Iohannis, într-un interviu acordat pentru TVR 1.

Klaus Iohannis a afirmat că legislația pe siguranta naționala a rămas în urmă și că este nevoie de o îmbunătățire a acesteia.

Iti recomandam si: SONDAJ INSCOP. PNL este singurul partid care scade in intentiile de vot ale romanilor

„Având în vedere că vorbim de securitatea națională, securitatea cyber, organizarea serviciilor, aceste chestiuni sunt foarte sensibile și privesc pe toată lumea. Nu putem să spunem că este o chestiune care privește pe un partid și pe celălalt nu. Îi privește pe absolut pe toți și pe toți cetățenii României și atunci mi se pare normal ca această legislație, dacă este posibil, să fie adoptată practic în consens, cu participarea și cu acordul tuturor forțelor politice reprezentate în Parlament, cu dezbateri în societatea civilă care premerg acestei decizii și atunci a apărut în mod natural ideea unor consultări cu partidele politice”, a mai spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a susținut că „nu doar norocul, ci profesionalismul oamenilor ne-a ferit de atacurile teroriste”.

„Avem nevoie de o legislație îmbunătățită pentru a putea merge mai departe. Nu vreau să întârziem acest proces”, a evidențiat președintele.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor si culturii. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Ne poti scrie pe adresa hotweek.ro@gmail.com.

Stiri pe aceeasi tema

Cristi Preda a cerut audierea lui Victor Ponta in Parlamentul European

Cristiana Petrariu Bota

Presedintele Iohannis s-a intalnit cu ambasadorii: Romania se afla in cea mai buna pozitie pentru a suda legatura Transatlantica. Toti ambasadorii trebuie sa se ocupe de asta

Ioana Badulescu

Motiunea anti-Dancila tine pe loc Comisia Europeana. Ursula von der Leyen va lua o decizie privind comisarul european abia dupa motiunea de joi

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult