Klaus Iohannis, inainte saplece la Consiliul European: Romania sustine crearea unei uniuni a energiei
Politica

Iohannis asteapta propunerile de reprezentanti care sa reprezinte STRADA. Precizari de la Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis face precizari, joi seara, cu privire la consultarea cu societatea civila, dupa ce in cursul dupa-amiezii a iesit public si a anuntat ca invita in premiera societatea civila si reprezentanti si celor care protesteaza in strada sa vina la consultari la Palatul Cotroceni. 

Presedintele Klaus Iohannis ii invita pe manifestanti sa trimita email cu propuneri de persoane reprezentantive la adresa consultari@presidency.ro pana la miezul acestei nopti, iar la consultarile de vineri vor fi invitati „un numar limitat de reprezentanti”, anunta Administratia Prezidentiala intr-un comunicat.

”Un număr important de organizații non-guvernamentale și-au luat ca misiune reforma instituțiilor publice, transparentizarea și democratizarea proceselor politice și au contribuit semnificativ la politici publice mai bune și în serviciul cetățeanului. Pe de altă parte, zeci de mii de cetățeni au decis să iasă în stradă pentru a manifesta pașnic și pentru a-și exprima nemulțumirile.

Având în vedere anunțul făcut de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, privind declanșarea consultărilor cu reprezentanți ai societății civile și ai manifestanților din ultimele zile, Administrația Prezidențială face următoarele precizări:

Lista revendicarilor din STRADA. Ce poate schimba revolutia tinerilor din Piata Universitatii

Președintele României invită coalițiile de organizații non-guvernamentale cu largă recunoaștere publică să desemneze câte un reprezentant care să participe la consultările de vineri, 6 noiembrie a.c, la o oră care va fi comunicată ulterior. De asemenea, Președintele României invită pe manifestanți să indice persoanele care au un grad ridicat de reprezentativitate pentru mișcările civice din ultimele zile. Propunerile se pot transmite la adresa de email consultari@presidency.ro până joi, 5 noiembrie a.c., ora 24.00, cu specificarea datelor de contact.

Mesajul Patriarhului Daniel catre tineri: Biserica isi cere iertare!

Consultările se vor desfășura într-un cadru de dialog funcțional, care presupune, inevitabil, un număr limitat de reprezentanți.

Societatea civilă va rămâne și pe viitor un partener de dialog al Administrației Prezidențiale și astfel de consultări vor avea loc cu regularitate.”

HotWeek iti recomanda si: Moise Guran, preferat de STRADA in functia de premier. Numele jurnalistului, vehiculat atat in Piata Universitatii, cat si pe retelele de socializare

Sorin Campeanu, premier interimar: Imi doresc sprijinul partidelor. Sper ca se va gasi o solutie de stabilitate cat mai curand

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Stiri pe aceeasi tema

Olguta Vasilescu: Fostii ministri isi vor retrage demisiile pentru a asigura interimatul pana la numirea noului Guvern

Ioana Badulescu

Gabriel Oprea nu vrea ca UNPR sa faca parte dintr-un nou Guvern

Cristiana Petrariu Bota

Motiunea simpla privind fondurile europene a fost respinsa de Camera Deputatilor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult