Francul elvetian a sarit de 4,5 lei. BNR: Unele banci ar putea intra in faliment daca vom impune conversia creditelor
Breaking News

Controale la bancile care au dat credite in franci elvetieni

Controale la bancile care au acordat credite in franci elvetieni. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a demarat o serie de controle la bancile care au acordat credite in franci elvetieni avand la baza aproximativ 2.300 de reclamatii. Inspectorii ANPC vor sa vada in primul rand daca deciziile instantelor au fost puse in aplicare. Controalele la banci vin in urma plangerilor facute de clientii nemultumiti.

Astfel, ANPC verifica daca in urma deciziilor definitive din partea instantelor in cazul creditelor in franci elvetieni, bancile au pus in aplicare aceste decizii si daca mai exista clauze care pot fi considerate abuzive.

Odata cu aceste controale, presedintele ANPC Marius Dunca a plecat in aceasta actiune spunand ca ii pare rau ca legea nu ii permite sa suspende activitatea de creditare a bancilor pentru persoane fizice. 

Intrebat cum explica o astfel de declaratie, Marius Dunca a explicat ca isi doreste ca deficientele din contracte sa fie remediate de bancheri si a adaugat ca trebuie eliminate comisioanele nejustificate. Seful ANPC a mai spus ca va trimite conducerii BNR raportul cu deficientele constatate.

„Da, sa se suspende activitatea de creditare pentru persoane fizice. Mi-as dori sa fie eliminat incepand de astazi. Sunt multe decizii defnitive care nu sunt puse in aplicare. Lasam si justitia sa intervina pentru eliminarea comisioanelor. Operatorii bancari nu vor sa inteleaga acest lucru. Putem suspenda si 24 de ore pana la remedierea deficientelor. Avem majorari nejustificate. Trebuie eliminate aceste comisioane. Noi suntem in imposibilitatea de a nu putea plati creditele si de a ne parasi locuintele pentru care am luat credite. Ce facem cu cei 70.000 de romani, ii scoatem in strada? Bun, incurajam creditele, dar sa vedem in ce conditii. Ei au venit la mine in birou sa venim cu cea mai buna solutie. Si cei cu credite in dolari sunt in aceeasi situatie. In urma acestui control, cu siguranta voi trimite guvernatorului BNR deficientele constatate de ANPC”, a explicat Marius Dunca.

Doar in acest an, ANPC a primit aproximativ 2.300 de plangeri din partea clientilor nemultumiti de clauzele abuzive. Peste 65.000 de romani au credite in franci elvetieni si in ultima perioada au institutiile au venit cu oferte de conversie a acestui tip de credite.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale si de subiecte penibile,  te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

Ursula Stanescu, fost decan si prorector al UMF Iasi, explica de ce farmaciile nu mai prepara retete pe prescriptie

Cristiana Petrariu Bota

Romania nu va mai importa gaze din Rusia si va deveni independenta energetic

Cristiana Petrariu Bota

Crima care a ingrozit Romania. Radiografia cazului de la Caracal arata neputinta unui sistem

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult