Controale la magazinele online din tara, DGAF investigheaza daca sunt declarate veniturile
IT/Stiinta

Controale la magazinele online din tara, DGAF investigheaza daca sunt declarate veniturile

Controale la toate magazinele online din tara, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) monitorizeaza activitatea de comert electronic a magazinelor online si a platformelor specializate de vanzari si investigheaza activitatea celor care desfasoara activitati comerciale fara a respecta prevederile legale.

Astfel, inspectorii antifrauda investigheaza daca detinatorii de magazine online respecta prevederile legale privind inregistrarea la Registrul Comertului si la autoritatea fiscala competenta, precum si cele referitoare la declararea veniturilor realizate, in vederea platii obligatiilor fiscale aferente.

Pana acum, inspectorii DGAF au identificat un prejudiciu de 373.900 lei cauzat de o persoană fizică prin neplata TVA și a impozitului pe venit aferente activității de comerț online pe platforme specializate. În februarie 2015, DGAF a sesizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care au dispus efectuarea de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, în data de 09.03.2016.

Vezi si: Insolventa firmelor, in scadere in Romania. Totusi, radierea si dizolvarea inregistreaza o crestere alerta

ANAF emite decizii de impunere pentru firmele care nu si-au depus declaratiile fiscale

Din noiembrie 2014, inspectorii antifraudă au investigat activitatea comercială a utilizatorului itmediagalaxy, care activa pe www.itmediagalaxy.ro, www.facebook.com/itmediagalaxy și cele mai importante portaluri de vânzări online din România. Inspectorii antifrauda au constatat că în perioada 03.01.2013–05.11.2014, acesta a vândut 1.492 produse electronice (smartphone-uri, tablete și televizoare) de ultimă generație în valoare totală de 1.193.091 lei, fără a plăti TVA și impozitul pe venit aferente.

Stiri pe aceeasi tema

Premiul Nobel 2017 pentru Fizica ajunge la cercetatorii care au detectat undele gravitaționale

Ioana Badulescu

Viviana Gradinaru, o romanca din Vaslui, va fi premiata de Barack Obama pentru o descoperire revolutionara in biomedicina

Cristiana Petrariu Bota

Cele mai bune smartphoneuri din lume – TOP 15 al celor mai bune telefoane ale momentului

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult