Controale la magazinele online din tara, DGAF investigheaza daca sunt declarate veniturile

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota mai 20, 2016 15:34

Controale la magazinele online din tara, DGAF investigheaza daca sunt declarate veniturile

Controale la toate magazinele online din tara, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) monitorizeaza activitatea de comert electronic a magazinelor online si a platformelor specializate de vanzari si investigheaza activitatea celor care desfasoara activitati comerciale fara a respecta prevederile legale.

Astfel, inspectorii antifrauda investigheaza daca detinatorii de magazine online respecta prevederile legale privind inregistrarea la Registrul Comertului si la autoritatea fiscala competenta, precum si cele referitoare la declararea veniturilor realizate, in vederea platii obligatiilor fiscale aferente.

Pana acum, inspectorii DGAF au identificat un prejudiciu de 373.900 lei cauzat de o persoană fizică prin neplata TVA și a impozitului pe venit aferente activității de comerț online pe platforme specializate. În februarie 2015, DGAF a sesizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care au dispus efectuarea de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, în data de 09.03.2016.

Vezi si: Insolventa firmelor, in scadere in Romania. Totusi, radierea si dizolvarea inregistreaza o crestere alerta

ANAF emite decizii de impunere pentru firmele care nu si-au depus declaratiile fiscale

Din noiembrie 2014, inspectorii antifraudă au investigat activitatea comercială a utilizatorului itmediagalaxy, care activa pe www.itmediagalaxy.ro, www.facebook.com/itmediagalaxy și cele mai importante portaluri de vânzări online din România. Inspectorii antifrauda au constatat că în perioada 03.01.2013–05.11.2014, acesta a vândut 1.492 produse electronice (smartphone-uri, tablete și televizoare) de ultimă generație în valoare totală de 1.193.091 lei, fără a plăti TVA și impozitul pe venit aferente.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.