Greva la ROMATSA. Miercuri, 15 iulie, traficul aerian va fi aproape blocat pentru 2 ore
Social

Controlorii de trafic de la ROMATSA ar putea intra in greva generala

Controlorii de trafic de la ROMATSA ar putea intra in greva in generala. Dupa discutiile de marti, echipele de negociere de la sindicatul si patronatul ROMATSA se vor intalni si saptamana viitoare la sediul Ministerului Transporturilor pentru o alta runda de negocieri privind revendicarile principale.

Ultima runda de negocieri a avut loc, marti, intre sindicatul si patronatul ROMATSA, intalnire mediata de noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache.

Greva la ROMATSA, zborurile au fost anulate. Sute de oameni sunt blocati pe aeroporturi

Liderul sindical Gabriel Tudorache a declarat ca, in functie de discutiile care vor fi purtate, s-ar putea decide continuarea actiunilor de protest, mergand pana la greva generala.

Sindicalistii sunt dispusi sa negocieze, insa sunt sanse foarte mici sa se ajunga la un acord cu patronatul. Sute de persoane sunt blocate pe aeroporturi, calatorii fiind nemultumiti ca nu au fost anuntati de aceasta greva.

Conducerea ROMATSA a purtat discutii si in urma cu o saptamana, in prezenta secretarului de stat in Ministerul TransporturilorDragos Titea, insa fara niciun rezultat. Directorul general al ROMATSA a dat o decizie retroactiva prin care a taiat salariile liderilor de sindicat si a marit sporurile unor directori si sefi de tura pentru a convinge oamenii sa renunte la greva de avertisment.

Greva de la ROMATSA este o decizie fara precedent in ultimii 20 de ani. Controlorii din trafic ameninta ca daca nu se ajunge la niciun rezultat in urma negocierilor, vor face greva generala.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale si de subiecte penibile,  te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

Romania ar putea avea stare de alerta dupa data de 15 mai, cand expira starea de urgenta instituita prin decret prezidential

Cristiana Petrariu Bota

Noua Lege a Educatiei va intra in vigoare la 1 octombrie 2018 si va schimba din temelii sistemul de invatamant

Ioana Badulescu

ANAF a recuperat 2,5 lei de la una dintre primele 10 persoane cu averi nedeclarate

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult