-1.1 C
România
28 noiembrie 2020
Conversia creditelor in franci la cursul istoric nu e vazuta cu ochi buni de BNR
Breaking News

Conversia creditelor in franci la cursul istoric nu e vazuta cu ochi buni de BNR

Conversia creditelor in franci elvetieni la cursul istoric nu este considerata o masura tocmai buna de oficialii Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a afirmat ca, daca aceasta masura (de conversie) este aplicata asa cum au cerut datornicii, bancile ar putea beneficieze de peste 9 miliarde de lei.

Conversia creditelor in franci elvetieni este foarte riscanta, a tinut sa precizeze Mugur Isarescu, adaugand ca acest lucru nu va face decat sa genereze pierderi uriase in depozitele bancilor, mai ales ca mai bine de jumatate din cresterea cursului franc-leu a fost deja corectata.

Mugur Isarescu: „Problema conversiei in lei s-a pus asa, ca o solutie generala, dar solicitarile sunt pentru conversie la cursul istoric, iar diferenta calculata intre cursurile istorice si cursurile existente la data de 23 ianuarie 2015, cand s-au facut calculele, este estimata la 9,8 miliarde de lei”.

HotWeek.ro iti recomanda si: Ce solutii s-ar putea gasi la creditele in franci elvetieni

De asemenea, oficialul BNR crede ca o posibila lege pentru protejarea debitorilor nu ar face decat sa complice si mai mult istoricul celor care deja au suferit de pe urma crizei francilor elvetieni.

„Mi se pare periculos sa se intervina cu o lege pentru a  se interveni in 70.000 de contracte, ca orice lege a bancilor poate oricand sa fie contestata”, a afirmat Mugur Isarescu.

Solutia sta asadar in negocierea intre banci si datornici, avand la baza fiecare contract si istoricul financiar al fiecarui debitor, punctul final fiind o noua schema de rambursare a creditelor.

Stiri pe aceeasi tema

Produsele romanesti, discriminate in tara lor. Doar 30% din carnea si legumele din hipermarketuri sunt romanesti!

Cristiana Petrariu Bota

Catalin Predoiu isi asuma candidatura PNL la Primaria Generala, constrans de imprejurari

Cristiana Petrariu Bota

Vosganian a reusit sa-si induplece colegii senatori sa nu-i ridice imunitatea parlamentara

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult