8.4 C
România
26 februarie 2024
Breaking News

Copernicus: Recordul de temperatură în oceane a fost doborât

Recordul de temperatură în oceane a fost doborât, iar fenomenul ar putea afecta întreaga planetă, arata serviciul Copernicus al Uniunii Europene. Consecintele nu sunt deloc blande pentru planeta. 

Oceanele au atins cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată, în timp ce absorb căldura provocată de schimbările climatice, ceea ce are implicații grave pentru întreaga planetă, susțin specialiștii.

Potrivit serviciului Copernicus al UE pentru schimbări climatice, temperatura medie zilnică globală de la suprafața mării a depășit săptămâna aceasta un record înregistrat în 2016. Temperatura a ajuns la 20,96 grade Celsius, cu mult peste media din această perioadă a anului, potrivit BBC.

„Supunem oceanele la mai mult stres decât am făcut-o în orice alt moment din istorie”, susține Matt Frost de la Plymouth Marine Lab din Marea Britanie, referindu-se la modul în care poluarea și pescuitul excesiv afectează oceanele. Oceanele sunt un regulator vital al climei. Ele absorb căldura, produc jumătate din oxigenul de pe Pământ și determină fenomenele meteorologice.

„Apa se simte ca o baie atunci când sari în ea. În acest moment se înregistrează o decolorare generalizată a coralilor la recifele de mică adâncime din Florida, iar mulți corali au murit deja”, consideră Kathryn Lesneski, care monitorizează valul de căldură marină din Golful Mexic pentru National Oceanic and Atmospheric Administration.

Related posts

Kovesi, Procuror European? Fosta sefa a DNA a primit cele mai multe voturi in Comisia LIBE. UPDATE

Lucy Ionesco

MAE condamna articolul DPA: O abordare tendentioasa, care dovedeste necunoasterea istoriei. Cerem rectificarea stirii

Ioana Badulescu

Presedintele Iohannis anunta consultari cu partidele dupa Paste

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult