Copii salvati de la avort de un preot din judetul Botosani vor avea casa noua
Life

Copii salvati de la avort vor avea casa noua datorita unui preot din judetul Botosani

În contextul în care, în perioada 1990-2013 s-a raportat un număr de 7.775.364 de avorturi, preotul Ştefan Musteaţă din satul Oneaga (Botoșani) derulează un proiect prin care dorește să asigure o casă și o școală unei comunități formate din 56 de suflete salvate de la avort sau rămase orfane, informeaza agentia de relatii publice Plus Communication.

Proiectul face parte dintr-un program social mai amplu de salvarea a copiilor, intitulat “Împreună pentru viață” și este inițiat de Fundația Nektarios. Scopul campaniei este strângerea de fonduri pentru ridicarea Așezământului Social-Educațional “Sfântul Efrem cel Nou” din satul Oneaga (comuna Cristești, județul Botoșani). Astfel, inițiatorul campaniei dorește să le ofere o casă și un programul educațional copiilor care au fost părăsiți de părinți, salvați de la avort sau rămași orfani.

În cadrul Centrului social-educațional, cu o suprafață construită de 1.400 mp, vor funcționa o grădiniță cu programul normal, o bibliotecă universală cu acces liber, un centru de zi, un atelier de practică profesională pentru tineri și un centru de promovare și consultanță în domeniul agricol. Până la ora actuală, s-au construit subsolul, parterul, etajul 1 şi 2, însă pentru finalizarea întregului așezământ se estimează un cost de 200.000 de Euro.

Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza: Oamenii rezoneaza mai rapid la emotie

Odată construit, centrul social-educațional nu va mai avea nevoie de fonduri suplimentare pentru funcționare, deoarece preotul Ştefan a implementat deja un plan pentru autosusținerea economică a așezământului. Fundația Nektarios are în vedere înființarea unei ferme agricole, patru sere, patru depozite (8000mp), un atelier meșteșugăresc universal, crescătorie de păsări, prisacă, o plantație de salcie (5ha), pentru asigurarea lemnului necesar pentru foc. De asemenea, va fi construit un centru de informare turistică și o tabără de recreere, pentru activități cultural-educative, schimburi de experiență, simpozioane, tabere de lucru și voluntariat.

“Le mulţumim oamenilor cu suflet care ne-au fost alături în acest demers, atât cu materiale de construcţii, financiar, chiar şi cu un cuvânt bun. Am făcute progrese foarte mari faţă de anul trecut şi ne apropiem uşor-uşor de finalizarea întregii lucrări. Până în prezent, am reuşit să construim subsolul, parterul şi cele două etaje. Cu ajutorul bunului Dumnezeu şi al Sfântului Efrem cel Nou, ne dorim ca la finele anului 2017, până de Crăciun, să avem primii copii în Aşezământ”, declară preotul Musteață Ștefănel Radu, președintele Fundației Nektarios.

Persoanele și companiile, care vor să ajute la construirea așezământului, pot dona materiale de construcție sau bani, în conturile RO98CECEBT01C1EUR0590832 (Euro) și RO84CECEBT0130RON0590831 (Ron) sau online, accesând link-ul https://salveazaoinima.ro/campaigns/asezamantul-sfantul-efrem-cel-nou/.

Stiri pe aceeasi tema

Mirela Boureanu Vaida va prezenta Acces Direct, in locul Simonei Gherghe. Ce se intampla cu „2K1”

Ioana Badulescu

Anda Adam, ca o zana in rochia de mireasa. FOTO

Cristiana Petrariu Bota

YAMAN (MEDCEZIR) serialul turcesc care il inlocuieste pe SULEYMAN MAGNIFICUL la Kanal D

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult