-2.4 C
România
5 decembrie 2021
Ajutoare lunare la plata facturilor pentru familiile sau persoanele singure cu venituri mici
Social

Copiii incadrati in cele patru grade de handicap pot primi un stimulent financiar in valoare de 1.000 lei/luna

Copiii incadrati in cele patru grade de handicap pot primi un stimulent financiar in valoare de 1.000 lei/luna. Astfel, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) anunţă că până la 1 august 2017 pot fi depuse actele în vederea obţinerii stimulentului financiar în valoare de 1.000 lei/lunar, acordat copiilor încadraţi în oricare dintre cele patru grade de handicap.

Actele pot fi depuse de către părinţi sau reprezentanţii legali scanate şi/sau fotocopiate la sediul instituţiei.

Solicitanţii ajutorului financiar vor trebui să prezinte următoarele acte:

– cerere tip de solicitare a acestui drept, care poate fi completată la sediu sau poate fi descărcată de pe site-ul www.dgas.ro;
– certificat de naştere al copilului (pentru copiii până în 14 ani);
– actul de identitate al reprezentantului legal;
– actul de identitate al celuilalt părinte, original; dacă acesta este decedat, certificatul de deces, original; dacă este divorţat, hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă;
– certificatul de căsătorie sau de divorţ al părinţilor;
– actul de identitate al copilului (pentru copiii peste 14 ani);
– certificatul de încadrare în grad de handicap;
– extras de cont pentru plata prin transfer bancar;
– decizie tutore şi act de identitate tutore – unde este cazul;
– hotărâre plasament şi act de identitate asistent maternal – unde este cazul.

Actele se prezintă la Complexul de Servicii Sociale Ominis din Aleea Turnu Măgurele nr. 17A, Sector 4, de luni până vineri între orele 9-15 (staţia de metrou Apăratorii Patriei sau RATB nr. 232, 102 staţia Ciceu).

De asemenea, documentele pot fi transmise pe adresa de e-mail: stimulent.copiidizabilitati@gmail.com. Actele trebuie transmite toate într-un singur e-mail, scanate, la rezoluţie bună, în format pdf. sau jpeg.

Vor putea beneficia de stimulentul financiar copiii cu handicap cu domiciliul sau reşedinţa pe raza administrativ teritorială a Municipiului Bucureşti. Copiii trebuie să aibă vârsta mai mică de 18 ani şi cel puţin unul dintre părinţi să aibă domiciliul stabil pe raza Capitalei.

Stimulentul se acordă sub rezerva achitării de către beneficiar a obligaţiilor de plată faţă de bugetul local.(DGASMB va consulta şi prelucra informaţiile, inclusiv datele cu caracter personal, înregistrate pe numele solicitantului, în evidenţele Ministerului de Finanţe Publice – Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală).

De asemenea, solicitanţii sunt rugaţi să verifice anterior depunerii dosarului dacă nu cumva au amenzi neachitate (RATB, rutiere, pentru tulburarea liniştii publice). Stimulentul se acordă doar prin virament bancar.

Actele se depun o singură dată, pe perioada de valabilitate a certificatului de handicap. În cazul în care apar modificări în situaţia părintelui, a reprezentantului legal sau a copilului, este obligatorie informarea DGASMB.

Detalii pot fi obţinute la adresa de e-mail: stimulent.copiidizabilitati@gmail.com şi la telefon: 0800.821.218 (apel gratuit din toate reţelele, de luni până vineri, între orele 9.00-16.00).

Stiri pe aceeasi tema

Italia a depasit China la numarul deceselor provocate de coronavirus, sunt 427 de noi decese in ultimele 24 de ore

Cristiana Petrariu Bota

Moise Guran, dat in judecata de un coleg jurnalist dupa interviul dat de ministrul Agriculturii

Cristiana Petrariu Bota

Primarul general al Capitalei a semnat contractul pentru achizitia primelor autobuze Euro 6 Otokar

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult