8.4 C
România
26 februarie 2024
Proiectul de Cod Fiscal a provocat discutii aprige in Guvern. Profesiile liberale, cele mai afectate
Social

Copiii vor putea fi remunerati la varsta de 14 ani

Copiii vor fi platiti pentru activitatile desfasurate in domenii precum cel artistic, cultural, sportiv, publicitar si modeling.

Conform unei hotarari aprobata de Guvern, acest lucru este posibil doar in baza unei conventii intre organizator si parintii sau reprezentantii legali ai copilului sau in baza unei conventii direct cu copilul care a implinit varsta de 14 ani, avand si acordul prealabil al parintelui.

Actor, figurant sau model la şedinţe foto, cu sau fără scopuri publicitare, figurant sau model la prezentări de modă, sportiv profesionist în sportul de performanta, cantaret, muzician, dansator, acrobat la manifestari cu caracter cultural, educativ sau artistic, teatru, opera, balet, circ, concursuri de dans, de muzica sau interpretare, alte concursuri sau activitati de scena, dar si  filmari pentru filme artistice, inregistrari sau emisiuni in direct pentru radio si televiziune, cu sau fara scopuri publicitare sunt domenii si activitati pe care le pot desfasura copiii respectivi.

Potrivi actului normativ adoptat de Guvern, pentru presterea acestor servicii trebuie indeplinite anumite conditii: sa nu fie munci periculoase pentru copii, activitatile sa respecte un anumit interval de orar, in care sa fie introduse si pauze, sa fie informat Serviciul Public de Asistenta Sociala, copilul sa fie insotit de o persoana competenta, s.a.m.d.

In cazul in care parintii sau organizatorul nu respecta condiiile incluse in actul normativ, sunt prevazute amenzi cuprinse intre 1.000 si 8.000 lei.

Related posts

MAI elaboreaza o noua metodologie privind cunoasterea personalului si introduce un nou formular pentru superiori

Ioana Badulescu

Angajatii din sanatate nu mai primesc sporurile promise. Ce se intampla cu TVA pentru tranzactii imobiliare si TVA pentru publicitate

Lucy Ionesco

Ce probleme sunt in spitalele din Romania: Putini medici, spatii improprii si supraglomerarea UPU

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult