Externe

Coreea de Nord a lansat o racheta balistica de la Pyongsong, la sud de Phenian, catre est. Trump a fost informat „in timp ce racheta era inca in aer”

Coreea de Nord a lansat, marti, o racheta balistica neindentificata de la Pyongsong, la sud de Phenian, cu directia catre est si se pare ca presedintele SUA, Donald Trump, a fost informat „in timp ce racheta era inca in aer”. Comandamentul Sud-Coreean Inter arme analizeaza detaliile impreuna cu partea americana”, a declarat un oficial militar de la Seul, citat de CNN. 

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică la ora 13 locală, a anunţat Comandamentul Sud – Coreean Interarme, citate de CNN.

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat pe Twitter că președintele Donald Trump „a fost informat, în timp ce racheta era încă în aer, despre situația din Coreea de Nord”.

O reacție a venit in scurt timp de la secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care calificat gestul drept „nesăbuit”, informează CNN.

„Condamn ferm noua rachetă lansată de Coreea de Nord. Phenianul trebuie să abandoneze programul de rachete, care este nesăbuit, și care reprezintă o amenințare la adresa păcii și securității internaționale”, a scris secretarul general al NATO, pe Twitter.

Totoodată purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Robert Manning a precizat că a fost vorba despre o rachetă balistică intercontinentală, dar că „nu a reprezentat o amenințare pentru America de Nord sau pentru aliați”.

„Primele indicii arată a fost o rachetă intercontinentală care a călătorit 1000 de kilometri înainte să se prăbușească în Marea Japoniei. Rămânem pregătiți pentru a ne apăra pe noi și pe aliați în fața oricărei provocări”, a precizat reprezentantul Pentagonului.

Coreea de Nord a făcut mai multe teste balistice în decursul acestui an. La ultimul test, efectuat în 15 septembrie, Coreea de Nord a lansat o rachetă care a survolat insula japoneză Hokkaido, după care s-a prăbuşit în Oceanul Pacific.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus.  

Articole asemănătoare

Focuri de arma la Bruxelles, suspecti de terorism au deschis focul asupra politistilor

Lucy Ionesco

Prabusire economica in Transnistria. Moscova s-a saturat sa alimenteze gusturile luxuoase ale liderilor separatisti

Lucy Ionesco

Pavel Filip, noul premier desemnat al Republicii Moldova

Lucy Ionesco