Coreea de Nord scrie o noua pagina de istorie: Kim Jong Un a traversat linia de demarcatie cu Coreea de Sud pentru a se intalni cu Moon Jae In
Externe

Coreea de Nord scrie o noua pagina de istorie: Kim Jong Un a traversat linia de demarcatie cu Coreea de Sud pentru a se intalni cu Moon Jae In

Întâlnire istorică în Peninsula Coreeană, menită să aducă pacea în zonă. Liderul de la Phenian, Kim Jong Un a traversat linia de demarcație dintre cele două Corei pentru a se întâlni cu liderul democratic Moon Jae In. Kim Jong-un a devenit astfel primul lider nord-coreean care a traversat frontiera dintre cele două Corei după războiul încheiat în urmă cu 65 de ani. 

Este prima întâlnire din ultimii 10 ani și este pentru prima dată când un astfel de eveniment are loc în Coreea de Sud, cele precedente desfășurându-se la Phenian.

Liderul regimului de la Phenian și președintele Coreei de Sud s-au întâlnit la Panmunjom, în zona demilitarizată de la frontiera dintre cele două Corei.

Kim Jong-un a fost primul care a făcut un gest simbolic prin traversarea frontierei. Apoi l-a luat de mână pe omologul său Moon Jae In pentru a păși simbolic și acesta în Coreea de Nord.

După ceremonie, cei doi oficiali s-au aşezat la o masă ovală din Casa Păcii şi au rostit primele alocuţiuni televizate în direct.

”O nouă istorie începe acum și intrăm într-o eră a păcii”, a scris Kim Jong-un în cartea de onoare a oaspeților.

Președintele Coreei de Sud și-a exprimat speranța că ”în penisnula coreeană s-ar putea să fi venit primăvara”. La rândul său, Kim Jong-un a vorbit despre „recuperarea timpului pierdut”. ”Voi purta discuţii bune cu preşedintele Moon, cu o atitudine deschisă, sinceră şi cinstită şi voi obţine un rezultat bun”, a mai spus acesta.

Anterior, Coreea de Sud a declarat că acest summit va aborda teme precum „denuclearizarea Peninsulei Coreene, stabilirea păcii permanente și dezvoltarea relațiilor inter-coreene”. Iar Phenianul anunțase că discuțiile vor viza îmbunătățirea relațiilor intercoreene realizarea păcii, prosperității și reunificării Peninsulei.

Mai exact, cei doi oficiali au început discuțiile formale care ar putea duce la adoptarea unui tratat de pace a războiului coreean din 1950-1953, în urma căruia s-a semnat doar un armistițiu.

Stiri pe aceeasi tema

Ungaria ia masuri pentru sprijinirea economiei, plata creditelor se suspenda pana la sfarsitul anului

Cristiana Petrariu Bota

Guvernul din Spania l-a destituit pe seful politiei catalane, Pere Soler i Campins

Ioana Badulescu

Criza imigratiei cutremura Europa. Angela Merkel: Europa este intr-o situatie nedemna

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult