Coreea de Sud micsoreaza saptamana de lucru de la 68 la 52 de ore pentru a creste rata natalitatii si a imbunatati calitatea vietii
Externe

Coreea de Sud micsoreaza saptamana de lucru de la 68 la 52 de ore pentru a creste rata natalitatii si a imbunatati calitatea vietii

Coreea de Sud a adoptat o lege prin care micsoreaza saptamana de lucru de la 68 la 52 de ore pentru a creste rata natalitatii si a imbunatati calitatea vietii. Astfel, angajatii uneia dintre cele mai solicitante piete a muncii din Asia vor avea un program mai lejer, decizia fiind o promisiune de campanie a presedintelui Monn Jae In, care a reusit sa impuna anul acesta si o majorare de 16% a salariului minim.

Adunarea Nationala a votat cu o larga majoritate legea care reduce numarul maxim de ore lucrate intr-o saptamana de la 68 la 52. Legea va intra in vigoare in luna iulie si se va aplica mai intai marilor companii, apoi afacerilor mai mici.

Mediul de afaceri sud-coreean s-a opus, insa masura este considerata necesara pentru imbunatatirea calitatii vietii, creearea de locuri de munca si imbunatatirea productivitatii. De asemenea, este menita sa mareasca si rata natalitatii, care a ajuns la un minim record anul trecut.

Odata cu explozia, in anii ’80 si ’90, a economiei sud-coreene, s-a instaurat o cultura a dependentei de munca, iar rata natalitatii s-a prabusit. Chung Hyun Back, ministrul pentru egalitate de sanse si familie a spus ca numarul orelor de munca este „inuman” de mare si ca acestea sunt unul dintre motivele pentru care populatia tarii imbatraneste rapid.

Lucratorii sud-coreeni au unele dintre cele mai lungi saptamani de munca din lumea dezvoltata, fiind pe locul 2 dupa Mexic, potrivit OECD.

Related posts

Un avion militar a fost doborat la granita dintre Turcia si Siria

Lucy Ionesco

ALERTA! Un nor radioactiv de la Cernobil ar putea ajunge in Romania

Lucy Ionesco

Camera Reprezentantilor din SUA a inceput procedura de destituire a presedintelui Donald Trump

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult