Politica

Corina Cretu denunta „atacurile” la care a fost supusa in PSD si raspunde acuzatiilor care i se duc

Comisarul european Corina Crețu denunță „atacurile” la care a fost supusă și răspunde acuzațiilor care i se duc. Ea a fost acuzată de colegi de partid că este vândută intereselor străine, după ce a avertizat că trebuie accelerate proiectele pentru dezvoltarea României.

Într-o postare pe Facebook Corina Cretu spune că toate aceste acuzatii o lasa fara cuvinte. Aceste atacuri pornite ca la un semnal la adresa mea şi mai ales atacurile la adresă Uniunii Europene, injuriile prin care sunt acuzată că sunt vândută intereselor străine, în condiţiile în care toţi ştiu câte eforturi am făcut preluând pe fonduri europene toate creditele României pe care le avea de plătit către Bancă Europeană de Investiţii şi Bancă Europeană de Dezvoltare, salariile funcţionarilor din România care lucrează pe fonduri europene, fazand zeci de proiecte care nu s-au terminat la timp şi pentru care statul pierdea aproximativ 3 miliarde de euro, sincer, toate acestea mă lasă fără cuvinte”, a explicat Corina Creţu intr-*o postare pe facebook.

Ea spune că ar fi înţeles să fie considerată „trădătoare de partid şi de ţară”, dacă România ar fi avut depuse la Comisia Europeană zeci de proiecte care tergiversau sau pe care le-am fi uitat perioade lungi de timp.

„Din păcate nu mai avem în analiză proiecte majore depuse la Comisie în afară Magistralei de Metrou M6, proiect în legătură cu care încă aştept un răspuns de la Ministrul Transporturilor, fără de care regulamentele nu îmi permit să adopt o deciziem mai spune oficialul european.

Nici un alt proiect major nu e depus la Comisia Europeană, în condiţiile în care România a depăşit cu mult datele la care singură s-a angajat că le va depune, nu numai pentru spitalele regionale, dar şi pentru autostrăzile Piteşti-Sibiu, Târgu Mureş-Iaşi, Craiova-Piteşti, podul de la Brăila, Metroul Pipera-Berceni, Centură Bucureştiului, etc”, precizează Creţu.

„E trist că reuşim în alte state să dezvoltăm şi să deblocăm proiecte, iar de la Bucureşti primesc doar acuzaţii şi insulte. Nu numai eu, dar şi serviciile Comisiei Europene sau ale celorlalte instituţii europene” continuă comisarul european.

Corina Creţu afirmă că pentru perioada 2021-2027, viitorul Buget European, s-a zbătut pentru mai mulţi bani pentru România, astfel încât această să beneficieze de încă 8 miliarde faţă de actuală perioadă de programare pentru investiţii în interesul cetăţenilor români.

„Când reuşeşti, în ciuda plecării celui de-al doilea mare contributor la Bugetul UE, Marea Britanie, să obţii o creştere cu 10 la sută a fondurilor europene pentru ţara ta, eşti, cu siguranţă, în slujbă unor interese străine, nu-i aşa? Va laş pe Dvs să apreciaţi muncă şi loialitatea mea faţă de România şi Uniunea Europeană”, conchide ea.

Precizările vin după ce secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu a acuzat-o pe Corina Crețu, este dirijată de grupuri de interese de la Bruxelles și nu mai lucrează în interesul României.

 

Stiri pe aceeasi tema

Laura Chiriac, numita consilierul premierului pe domeniul politicilor sociale

Cristiana Petrariu Bota

Referendum pentru modificarea Constitutiei. Prezenta la vot dupa prima zi. Sectiile de vot se redeschid duminica dimineata

Ioana Badulescu

Opozitia acuza Guvernul de incompetenta si cere comisie de ancheta privind gestionarea pestei porcine africane

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult