11.4 C
România
28 octombrie 2021
Cornelia Ngrut, ALDE
Comunicate

Cornelia Negrut (ALDE) cere noi strategii de atragere a turistilor straini in Maramures

COMUNICAT DE PRESA – Deputatul ALDE Maramures, Cornelia Negruț, s-a adresat printr-o interpelare parlamentara presedintelui Autoritații Naționale pentru Turism, Anca Pavel Nedea, solicitând strategiile guvernamentale privind atragerea turistilor straini în Maramures.

‘Ați anunțat zilele trecute demararea unor acțiuni concrete privind atragerea unui numar consistent de turisti chinezi si rusi în România. Realizarea acestui deziderat depinde în mare masura de deblocarea vizelor necesare cetațenilor chinezi care doresc sa ne viziteze țara. O situație similara se înregistreaza si pentru rusi, astfel încât ar fi de luat în calcul ideea ca vizele turistice sa fie rezolvate direct de catre operatorii din turism, fara a mai fi nevoie de solicitarile catre Ambasade, ceea ce ar usura considerabil aceasta procedura’, a subliniat deputatul maramuresean în documentul trimis conducerii ANT.

Cornelia Negruț a mai precizat ca județul Maramures trebuie sa fie obligatoriu una dintre țintele predilecte pentru noul contingent de turisti ce urmeaza sa ajunga în România. În finalul interpelarii, parlamentarul ALDE a cerut presedintelui ANT raspuns la urmatoarele întrebari: ‘1. Care este numarul de turisti din China si Federația Rusa preconizat a fi atras în acest an în România?; 2. Ce intenții are ANT în vederea sprijinirii turismului din Maramures, având în vedere problemele cauzate de infrastructura existenta?; 3. Ce loc a ocupat Maramuresul în ponderea vizitatorilor României în ultimii ani?’.

‘Consider ca Autoritatea Naționala pentru Turism ar trebui sa înceapa acest nou program de atragere a vizitatorilor în România cu Maramuresul. Aceasta zona îmbina perfect majoritatea tipurilor de turism solicitate în prezent, respectiv cel istoric, religios si cultural, astfel încât poate satisface toate cerințele din domeniu. De altfel, ALDE Maramures va încerca în acest an sa dinamizeze turismul maramuresean, printr-o serie de acțiuni de popularizare si promovare’, a conchis deputatul Cornelia Negruț.

Biroul de Presa al deputatului ALDE Maramures Cornelia Negruț, 9 februarie 2016

Stiri pe aceeasi tema

Tineretul ALDE a premiat performanta si excelenta in cadrul Galei Premiilor TLDE. Tariceanu: Pregatiti-va daca vreti sa faceti performanta

Ioana Badulescu

Asociatia Magistratilor din Romania – Punct de vedere fata de Raportul MCV pe Justitie

Cristiana Petrariu Bota

MApN: Ziua NATO in Romania la sediul Ministerului Apararii Nationale

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult