Corneliu Barladeanu a renuntat la functia de Episcop de Husi, dupa acuzatia ca a intretinut sex cu barbati

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu august 18, 2017 14:08

Corneliu Barladeanu a renuntat la functia de Episcop de Husi, dupa acuzatia ca a intretinut sex cu barbati

Corneliu Barladeanu a renuntat la functia de Episcop de Husi, dupa acuzatia ca a intretinut sex cu barbati. Decizia a fost anuntata in sedinta de vineri a Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane, transmite un comunicat al Patriarhiei Romane.

Fostul episcop de Husi “se considera nevinovat”, dar s-a retras “pentru pacea si binele Bisericii”, potrivit sursei citate. Corneliu Barladeanu a aparut in imagini video facand sex cu un barbat.

Patriarhia Romana arata ca “parcurgerea tuturor etapelor statutare si regulamentare noi privind desfasurarea unui proces canonic bisericesc poate dura mai multe luni, fapt care ar prelungi foarte mult situatia de incertitudine din eparhia Husilor”, astfel ca episcopul a luat decizia de a se retrage, si de a “ramane in ascultare deplina fata de Sfantul Sinod”.

Comunicatul mai condamna si “campania agresiva a unor posturi si retele media indreptata impotriva slujitorilor Bisericii Ortodoxe Romane, adesea in complicitate cu unii clerici razvratiti, campanie care produce multa intristare in randul clerului si credinciosilor”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.