Social

Corneliu Barladeanu a renuntat la functia de Episcop de Husi, dupa acuzatia ca a intretinut sex cu barbati

Corneliu Barladeanu a renuntat la functia de Episcop de Husi, dupa acuzatia ca a intretinut sex cu barbati. Decizia a fost anuntata in sedinta de vineri a Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane, transmite un comunicat al Patriarhiei Romane.

Fostul episcop de Husi „se considera nevinovat”, dar s-a retras „pentru pacea si binele Bisericii”, potrivit sursei citate. Corneliu Barladeanu a aparut in imagini video facand sex cu un barbat.

Patriarhia Romana arata ca „parcurgerea tuturor etapelor statutare si regulamentare noi privind desfasurarea unui proces canonic bisericesc poate dura mai multe luni, fapt care ar prelungi foarte mult situatia de incertitudine din eparhia Husilor”, astfel ca episcopul a luat decizia de a se retrage, si de a „ramane in ascultare deplina fata de Sfantul Sinod”.

Comunicatul mai condamna si „campania agresiva a unor posturi si retele media indreptata impotriva slujitorilor Bisericii Ortodoxe Romane, adesea in complicitate cu unii clerici razvratiti, campanie care produce multa intristare in randul clerului si credinciosilor”.

Stiri pe aceeasi tema

Tezele vor fi inlocuite cu evaluarea sumativa, a anuntat ministrul Monica Anisie

Cristiana Petrariu Bota

Teodora Maftei, fotoreporter si editor Pro TV, in stare grava dupa incendiul din Clubul Colectiv. Teo a suferit 7 operatii, din care 3 pe creier

Cristiana Petrariu Bota

Ambasadorul SUA Hans Klemm si sotia sa, Mari, au vizitat manastirile din Bucovina

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult