Au fost confirmate doua noi cazuri de coronavirus in Romania, in Timisoara si Cluj. UPDATE
Breaking News Social

CORONAVIRUS, informatii oficiale. Romania are 48 de cazuri confirmate de infectare cu virusul Covid-19

Romania avea, joi dimineata, 48 de cazuri confirmate de infectare cu virusul Covid-19. Șapte dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile. 

UPDATE JOI 12 martie, ORA 10.00. Au fost confirmate două noi cazuri. Bilanţul ajunge, astfel, la 48 de cazuri confirmate în România. 

In cursul noptii, președintele SUA Donald Trump a anunțat restricții de călătorie privind Europa, în încercarea de a combate răspândirea coronavirusului, scrie BBC. Într-un discurs televizat, el a spus că toate călătoriile din 26 de țări europene vor fi suspendate pentru următoarele 30 de zile.

Trump a adăugat că restricțiile „puternice, dar necesare” nu se vor aplica în cazul Marii Britanii, unde au fost confirmate până acum 460 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Potrivit lui Trump, Uniunea Europeană „nu a luat aceleași precauții” ca SUA în lupta împotriva virusului.

Așadar, joi dimineață, la nivel național erau confirmate 48 de cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României. Vă prezentăm mai jos anunțul făcut de autorități. 

Image may contain: text

🔴Dintre cei 48 de cetățeni care au contactat virusul, 6 au fost declarați vindecați și au fost externați.

🔴Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.450 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.878 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

🔴În cursul zilei de ieri, 11 martie, au fost înregistrate 813 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 6.118 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

🔴Vă rugăm să luați în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apelați pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

🔴Reiterăm faptul că informațiile vehiculate prin intermediul rețelelor sociale, potrivit cărora municipiul București s-ar închide sau ar intra în carantină, sunt false. Nu există nicio discuție despre „închiderea/carantinarea” Capitalei sau a vreunui oraș din România.

🔴Vă rugăm să dați dovadă de responsabilitate și să nu răspândiți pe rețelele de socializare, sau pe alte canale, informații care nu provin din surse oficiale.

🔴Până în prezent, au fost înregistrate 21 de dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal și două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 Cod Penal.

🔴În ceea ce privește, activitatea în punctele de frontieră la granița cu Republica Serbia, vă informăm că, începând de astăzi, 12 martie, ora 08.00, a fost suspendată temporar activitatea următoarelor puncte de trecere a frontierei de la granița comună:

– PTF Vrbica – Valcani- specific rutier;
– PTF Nakovo – Lunga- specific rutier;
– PTF Jasa Tomic – Foeni – specific rutier;
– PTF Kaludjerovo – Naidas – specific rutier;
– PTF Golubac – Moldova Nouă – specific rutier/naval;
– PTF Kladovo – Drobeta Turnu Severin – specific naval;
– PTF Kusjak – Porțile de Fier II – rutier.

Măsura a fost instituită de către autoritățile din Republica Serbia în vederea protejării sănătăţii cetățenilor din cele două state, în contextul extinderii infecției cu COVID-19.
Precizăm că, traficul de frontieră între cele două țări va continua în condiţii normale prin P.T.F. Stamora Moravița (județul Timiș), P.T.F. Jimbolia (județul Timiș) și P.T.F. Porțile de Fier I (județul Mehedinți).

🔴În continuare, vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus) la nivel european și global.
Până la data de 11 martie 2020, au fost raportate 17.430 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

ŢARA CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI VINDECAŢI*
Italia 10149 (+977)/ 631 (+167)/ 1045 (+321)
Franţa 1784 (+372)/ 33 (+3)/ 12
Spania 1639 (+435)/ 35 (+7)/ 183 (+151)
Germania 1296 /(+157)/ 2/ 25 (+7)
Regatul Unit 373 (+52)/ 6(+1)/ 19(+1)

Sursă: Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (https://www.ecdc.europa.eu/en)

Stiri pe aceeasi tema

Accident rutier produs de Miron Cozma in Craiova. Luceafarul huilei, dus cu ambulanta la spital

Cristiana Petrariu Bota

Banca Transilvania a blocat tranzactiile cu criptomonede de pe eToro.ro

Teodora Badescu

Olandezul suspectat ca a ucis-o pe Adriana Feraru s-a sinucis pe o autostrada

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult