Coronavirusul din China s-a raspandit la oameni de la serpi, care la randul lor l-au luat de la lilieci

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 23, 2020 23:32

Coronavirusul din China s-a raspandit la oameni de la serpi, care la randul lor l-au luat de la lilieci

Coronavirusul din China s-a raspandit la oameni de la serpi, care la randul lor l-au luat de la lilieci. Asa s-a raspandit boala in Wuhan, un oras aflat in carantina inca de ieri. Intre timp, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat ca virusul se raspandeste mai repede decat s-a prevazut, iar transmiterea se face de la al doilea la al treilea caz.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase “Matei Bals”, a declarat ca virusul nu se poate lua mancand sarpele preparat alimentar, ci doar manevrand animalul viu.

“Chinezii s-au contaminat manipuland sarpele, nu pentru ca au mancat carnea. Atunci cand o prepari, virusul moare. Manipularea acestor animale da virusul, prin contactul cu secretii”, a explicat Streinu-Cercel.

Asa a ajuns coronavirusul la cazul zero, adica la localnicul din Wuhan care a intrat contact cu sarpele in piata de peste. Sarpele ar fi fost o specie de cobra, relateaza presa chineza.

Infectarea cu noul virus s-a produs in sapte state in afara de China. In SUA, 16 oameni sunt monitorizati dupa ce au intrat in contact cu primul american infectat.

De asemenea, cinci orase din China au fost inchise de teama raspandirii coronavirusului. Printre acestea se numara si orasul Wuhan.

OMS sustine ca virusul se raspandeste mai repede decat s-a prevazut si transmiterea se face de la al doilea la al treilea caz.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.