14.4 C
România
27 octombrie 2020
Social

Costel Comana era bagat in afaceri cu microhidrocentrale de la Hidroelectrica Cluj

Costel Comana, omul de afaceri care s-a sinucis saptamana trecuta intr-o toaleta a unui avion care zbura spre Costa Rica aera bagat in afaceri cu microhidrocentrale de la Hidroelectrica Cluj. Cunoscut ca un afacerist din industria feroviara, Costel Comana intrase si zona afacerilor cu microhidrocentrale in judetul Cluj, scrie Gazeta de Cluj. Originar din Brasov, Costel Comana era cercetat de DNA in dosarul în care oficiali din Ministerul Transporturilor şi din CFR sunt suspectati de luare de mită pentru favorizarea unor firme la licitaţii. 

Romanul plecase din Brazilia spre Costa Rica, trecand prin Bogota. Costel Comana a parasit Brazilia, pentru a evita să fie prins. Potrivit presei din Brazilia, românul era însoţit în avion de o femeie, care a văzut că acesta este agitat şi că a mers la toaleta din avion de mai multe ori. După o perioadă mai îndelungată, în care Costel Comana nu s-a întors de la toaletă, femeia s-a dus şi a încercat uşa. Neprimind niciun răspuns, a forţat uşa, împreună cu personalul din avion, românul fiind descoperit fără viaţă. Sursa citată mai menţionează că pasagerul român nu avea bilet de întoarcere la Bogota.

Citeste si: Costel Comana – Misterul unei sinucideri. Ce spune femeia care il insotea pe milionarul care s-a sinucis in avion

Comana a cumparat microhidrocentrale in judetul Cluj

Costel Comanaa cumparat mai multe microhidrocentrale hidrocentrale de la Hidroelectrica. Afacerea s-a făcut prin intermediul SC Mineral Oil, unde acționari sunt Costel Comana, Iorgu Ganea și Rodica și Teodora Brînzaru. SC Mineral Oil SRL a cumpărat de la Hidroelectrica Cluj centralele Grupul de active – CHEMP-uri din bazinele râurilor Bistrița și Budac, jud. Bistrița-Năsăud: CHEMP Bistrița, CHEMP Bolovani și CHEMP Budac 1. În mare, pe fiecare microhidrocentrală prețul de vânzare a fost stabilit la circa 750.000 de euro, iar oficiali din cadrul Hidroelectrica au declarat, înainte de vânzare, că dacă microhidrocentralele vor fi estimate la sub un milion de euro per bucată, afacerea este un ”tun”.

HotWeek.ro iti recomanda si: Costel Comana, milionar roman din TOP 300, gasit mort in avion

De asemenea, Comana și Ganea au prins un business și la Bistrița, unde au cumpărat, printr-un intermediar, lacul de agrement al MHC. ”Adevăratul cumpărător însă este o altă firmă, tot din Braşov, SC Mineral Oil SRL, cu strânse legături cu Marub SA. Aceasta din urmă pare să fie de fapt în spatele afacerii. Zona de agrement „Lac” este în paragină de ani de zile fiindcă autorităţile locale nu au putut interveni dat fiind faptul că terenul a fost în litigiu. Pentru acesta s-au judecat, începând din 2005, Primăria Bistriţa şi Hidroelectrica SA. Astfel, lacul a ajuns un focar de infecţie, balustradele și pontonul ruginite, iar scândurile de lemn au fost demult furate.

În perioada în care la cârma municipalităţii s-a aflat Vasile Moldovan, a fost demarat un amplu proces de decolmatare, dar extrem de costisitor şi care a fost rapid abandonat. Între timp, Hidroelectrica a revendicat terenul, astfel că nici actualul primar, Ovidiu Creţu, nu a putut mişca ceva în zona respectivă. Mai mult decât atât, instanţa a dat câştig de cauză celor de la Hidroelectrica şi drept urmare terenul a putut fi intabulat de companie”, arătau anul trecut reporterii Gazeta de Bistrița.

Poti citi articolul integral aici.

Stiri pe aceeasi tema

REZULTATE LOTO 6 FEBRUARIE 2014: REPORTURI LA 6 DIN 49, JOKER SI 5 DIN 40

Bogdan

ZILE LIBERE DE CRACIUN 2014 si REVELION 2015: 24 si 31 decembrie 2014, declarate LIBERE

Cristiana Petrariu Bota

REZIDENTIAT 2017. Studentii medicinisti din Constanta se pot inscrie la rezidentiat. Acte necesare

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult