Costin Tuchila
Life

Costin Tuchila, realizator in redactia Teatru a SRR, a primit Premiul de Excelenta pentru intreaga activitate culturala

Costin Tuchilă, realizator în cadrul Redacției Teatru a Societății Române de Radiodifuziune, a primit Premiul de Excelență pentru întreaga activitate culturală în cadrul Campaniei de promovare a valorilor româneşti din străinătate, „Noi susținem excelența!” 2015–2016, lansată în luna ianuarie 2015 de publicația în limba română „Occidentul Românesc”, care apare în Spania.

Gala de premiere a avut loc sâmbătă, 16 ianuarie 2016, la Benidorm, provincia Alicante, Spania, în prezența unui numeros public alcătuit din personalități ale vieții culturale și politice din Spania și din România. La manifestare au fost prezenți din partea statului român: Administrația Prezidențială: Sandra Pralong, Consilier de Stat – Departamentul pentru Relația cu Românii din afara Granițelor; Ambasada României în Spania: Ilie Bănică, Ministru Consilier, Prim-colaborator al Ambasadorului; Consulatul României la Castellón de la Plana: Dragoș Viorel Țigău, Ministru plenipotențiar, Șeful oficiului consular.

Născut în 8 octombrie 1954, la Ploieşti, Costin Tuchilă a absolvit Facultatea de Limba şi Literatura Română – Universitatea din Bucureşti, specializarea limba română – limba portugheză. Din 1996 este realizator în cadrul Redacţiei Teatru a Societăţii Române de Radiodifuziune.

Scriitor, critic literar și muzical, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Costin Tuchilă este autorul volumelor de studii, critică literară, eseuri și proză scurtă: „Cetățile poeziei” (1983), „Privirea și cadrul” (1988), „Punctul pe cuvânt” (2001; 2003), „În căutarea capodoperei” (2002), „Clasicii dramaturgiei universale” (vol. I, în colaborare cu Pușa Roth, 2010), „Tratat despre macaze” (2011) ș.a. A publicat peste 3500 de articole în presa cotidiană şi literară, a realizat emisiuni de istoria teatrului românesc și universal, adaptări de piese pentru Teatrul Național Radiofonic. Este realizatorul site-ului Revista Teatrală Radio.

Related posts

Mircea Badea a castigat la pariuri mizand pe un meci din MMA

Lucy Ionesco

Mirela Boureanu Vaida, in finala Mireasa pentru Fiul Meu de sambata, 27 august 2016

Lucy Ionesco

MIREASA PENRU FIUL MEU 4 FEBRUARIE 2015. Ionela catre Alba ca Zapada: Nu ma mai copia!

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult