Stiri locale

Centura de sud a Craiovei, intre DN65 si DN6, a fost deschisa traficului rutier

Centura de Sud a Craiovei a fost inaugurata. Varianta Ocolitoare Craiova Sud, intre DN65 si DN6, a fost deschisa traficului rutier, marti dimineata, pe noul drum fiind cate o banda pe sens, transmite presa locala. Centura de Sud a Craiovei are o lungime de 6,3 kilometri si a costat circa 8 milioane de euro.

Proiectul variantei Ocolitoare Craiova Sud a fost demarat inca din 2012, dar s-au facut pauze dupa ce au aparut probleme de executie. Proiectul a fost deblocat anul acestasi in sfarsit a putut fi inaugurat.

Centura de Sud este prevazuta cu un pasaj cu o deschidere totala de 227 m, 11 podete transversale si opt pentru drumurile agricole. Drumul a costat circa 36 milioane de lei (fara TVA) si sursa principala de finantare este Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Contractul de executie a fost semnat in mai 2012 cu Asocierea Asocierea S.E.C.O.L.- Societa Edile Construzioni e Lavori S.A. & SECOL Romania SRL & S.E.C.O.L. S.p.A. In 2015 lucrarile au fost sistate dupa ce in corpul noului drum au aparut fisuri. Astfel, contractul a fost blocat desi lucrarile ajunsesera la circa 97%.

In 2016, dupa o expertizare a lucrarilor executate, constructorul a fost obligat de Compania de Durmuri sa faca remedierile necesare si sa deschida traficul pana la finele anului.

Stiri pe aceeasi tema

Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti, vizata de un scandal de inselaciune

Cristiana Petrariu Bota

Refugiati cazati la Vama Veche, localnicii nu sunt bucurosi de oaspeti necunoscuti

Cristiana Petrariu Bota

DNA a ridicat documente de la Spitalul Judetean din Deva

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult