Conversia creditelor in franci la cursul istoric nu e vazuta cu ochi buni de BNR
Economie

CREDITE 2016. Romanii se inghesuie din nou la imprumuturi, creditele imobiliare au crescut cu 50%

CREDITE 2016. Romanii se inghesuie din nou la imprumuturi, preferate fiind creditele imobiliare care au crescut cu 50% fata de anul trecut. O statistica prezentata de Banca Nationala a Romaniei (BNR) arata ca bancile au acordat in 5 luni credite in lei pentru populatie in valoare de 12 miliarde de lei, in crestere cu 50%.

Cresterea contractarii creditelor vine pe fondul scaderii dobanzilor la lei, dar si din cauza promovarii agresive a creditelor in moneda nationala. In consecinta, romanii se indatoreaza din nou, amintind de perioada creditelor cu buletinul.

Datele Bancii Nationale mai arata ca, defalcat, creditele noi contractate de populatie pentru achizitia de locuinte au crescut cu 54% in perioada ianuarie-mai si au atins un volum total de 5 miliarde de lei, in timp ce creditele noi de consum au depasit 7 miliarde de lei, adica un avans de 44% fata de aceeasi perioada din 2015.

La nivelul lunii mai, creditele de consum au crescut cu circa 5%, atat fata de luna anterioara, cat si fata de mai 2015. Creditele imobiliare au crescut insa cu 17% fata de aprilie si cu peste 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Volumul total a atins 1,35 miliarde de lei in luna mai. Creditele de consum s-au apropiat de 1,6 miliarde de lei in luna mai.

Citeste si subiectele zilei: MODIFICARI LA CODUL FISCAL. Reducerea TVA si doua scutiri de impozit, printre noutatile din Codul Fiscal

BACALAUREAT 2016. Au inceput probele scrise pentru absolventii de clasa a 12-a. Ce subiecte au fost la Limba Romana

Toate stirile Economice sunt aici

 

Stiri pe aceeasi tema

Cazier si carte de identitate fara taxa de timbru! Copiile legalizate vor fi eliminate

Cristiana Petrariu Bota

Italia a pariat pe viitorul economic al Romaniei

Cristiana Petrariu Bota

Contributia la sanatate pentru cei fara venituri. Ce modificari aduce OUG 41/2015

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult