16.8 C
România
23 octombrie 2020
ARSENIE BOCA
Viata bate filmul

Cresc „minunile” preotului Arsenie Boca, cresc si incasarile Bisericii Ortodoxe Romane

Tot mai multe voci care se considera obiective au tinut sa traga un semnal de alarma asupra faptului ca ultima „minune” religioasa din Romania, fotografia parintelui Arsenie Boca, dintr-o localitatae vasluiana, surprinsa lacrimand, a adus nu numai o emulatie in randul credinciosilor ci si o sporire considerabila a sumelor de bani care au intrat in conturile bisericii prin vanzarea produselor bisericesti.

Arsenie Boca a trait intre anii 1910 si 1989, o perioada in care religia era considerata un tabuu. Este motivul pentru care figura parintelui a fost destul de putin mediatizata si, implicit, cunoscuta publicului larg.

Nici in primii ani care au urmat revolutiei de la 1989, in afara credinciosilor practicanti, oamenii de rand nu erau foarte familiarizati cu faptele bisericesti ale parintelui Arsenie Boca.

De cativa ani, subiectul „Arsenie Boca” a devenit „la moda” nu numai printre cei obisnuiti cu oranduielile bisericesti ci si de cei care au decis brusc sa-l foloseasca in interes personal.

Multe dntre comentariile aparute in ultimele zile pe retelele de socializare considera ca aducerea in fata a figurii parintelui Arsenie Boca este o incercare de manipulare a maselor, venita din partea Bisericii Ortodoxe Romane.

Motivele ar fi pe cat de diferite, pe atat de complexe. In primul rand, nu este de neobservat faptul ca aparitia unui nou „sfant” aduce o crestere impresionanta a veniturilor incasate de BOR.

Intr-o perioada in care ortodoxia din Romania este in plina criza a volorilor (vezi numeroasele scandaluri in care sunt implicati reprezentanti de rang inalt BOR), o manipulare a maselor prin „sfintirea” unui preot, este binevenita.

Publicul cu o educatie peste medie pare din ce in ce mai indreptat impotriva institutiei bisericii care, de-a lungul timpului, nu s-a sfiit sa ocoleasca legile statului sau chiar sa se substinuie acestuia, creand deliberat anarhie in randul maselor.

Stiri pe aceeasi tema

UN DESTIN LA RASCRUCE EPISODUL 14, 10 SEPTEMBRIE 2015. Pelin o atrage pe Saika de partea sa in lupta cu Neriman

Delia Ion

REZULTATE BACALAUREAT 2016. NOTE EDU.RO SIMULARE BACALAUREAT 2016 PE 18 MARTIE 2016

Cristiana Petrariu Bota

BRAVO AI STIL, 3 IANUARIE. Silvia, castigatoarea primului sezon „Bravo, Ai Stil”, mesaj important pentru telespectatori

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult