Boris Johnson recomanda munca la domiciliu si impune inchiderea barurilor mai devreme. Noile masuri ar putea dura 6 luni
Externe

Crestere uriasa a cazurilor de coronavirus in Marea Britanie. Guvernul aplica sistemul de carantina locala pe trei niveluri

Crestere uriasa in ultimele zile a cazurilor de coronavirus in Marea Britanie. Doar intr-o saptamana, numarul infectarilor a crescut cu 40%, iar in ultimele 24 de ore au fost raportate aproape 20.000 de noi cazuri. In acest moment, Guvernul condus de Boris Johnson aplica sistemul de carantina locala pe trei niveluri.

Cazurile de Covid-19 au crescut in Marea Britanie cu 40% intr-o saptamana, iar oficialii din domeniul sanatatii au anuntat miercuri 19.724 de infectii noi si 137 de decese, in ultimele 24 de ore.

Marea Britanie a raportat alte 137 de decese provocate de coronavirus, ajungand la 43.155, potrivit bilantului oficial de miercuri.

Numarul de cazuri pozitive raportate in ultimele 24 de ore a fost de 19.724, comparativ cu 17.234, marti.

Cifrele ridica numarul total de cazuri in Marea Britanie la 654.644.

In anumite parti din Anglia au fost impuse restrictii noi in cadrul sistemului de carantina locala pe trei niveluri anuntat de guvernul britanic, iar Irlanda de Nord urmeaza sa inceapa o carantina „de circuit” de patru saptamani.

In spitalele din Marea Britanie sunt mai multi bolnavi de Covid acum decat in martie

Premierul Boris Johnson spune ca in spitalele din Marea Britanie, sunt acum mai multi bolnavi de Covid decat erau in martie, cand a fost impusa carantina la nivel national.

”Sunt deja mai multi pacienti cu Covid in spitalele din Regatul Unit decat erau pe 23 martie, cand intreaga tara era in “lockdown”. Si, din pacate, creste din nou numarul deceselor.”

Cum iarna bate la usa, urmatoarele luni vor fi o mare provocare mai ales ca apare si virusul gripal.

Un nou sistem de restrictii

Premierul Boris Johnson a prezentat un nou sistem de restrictii anti-epidemice destinat Angliei, cu trei niveluri de alerta. De mainie, Liverpool si imprejurimile sunt plasate sub nivelul de alerta maxim, cu cele mai stricte restrictii.

Boris Johnson: ”Pe langa puburi si baruri, am convenit cu primarul din Liverpool ca si salile de sport, centrele de relaxare, agentiile de pariuri, salile de jocuri si cazinourile se vor inchide”.

Stiri pe aceeasi tema

Marile metropole ale lumii precum Londra, Houston sau Bangkok, amenintate de cresterea nivelului marilor si oceanelor

Ioana Badulescu

Presa internationala despre vizita Papei: Francisc, in Romania pentru a avertiza cu privire la pericolul populismului

Cristiana Petrariu Bota

Miracol recunoscut de Vatican, Maica Tereza va fi declarata sfanta

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult