Legea pensiilor va fi contestata la CCR. PNL: 65% dintre beneficiari vor primi pensia minima
Breaking NewsSocial

Creșterea pensiilor din sistemul public, în analiză la Ministerul Muncii

Creșterea pensiilor din sistemul public se află în analiză la Ministerul Muncii. Deocamdată nu sunt date exacte cu privire schimbările care vor avea loc în legea pensiilor și în legea salarizării, dar autoritățile au în analiză evaluarea impactului financiar.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a fost întrebată, în exclusivitate la Antena 3 CNN, când vor avea loc schimbările în legea salarizării și legea pensiilor, așteptate de toți românii, în speranța că veniturile vor crește.

”Vă dau un răspuns simplu și clar. Cât mai curând posibil. Prioritatea imediată o reprezintă cele două legi cu privire la pensii, atât cea cu privire la pensiile din sistemul public cât și cea cu pensiile de serviciu. Aceasta va fi aferentă cererii de plată trei, motiv pentru care trebuie să finalizăm, împreună cu cei de la Banca Mondială, tot ceea ce înseamnă parte de evaluare a impactului financiar.

Vom solicita, de asemenea, ajutor de la Ministerul Finanțelor pentru impactul financiar și împreună cu comisia vom încerca să finalizăm cât mai rapid partea de legislație cu privire la pensii”, a declarat Simona Bucura Oprescu la Antena 3 CNN.

Întrebată cu cât se vor indexa pensiile începând de anul următor, Simona Bucura Oprescu a declarat că există trei variante de lucru.

Articole asemănătoare

Aviz favorabil pentru arestarea deputatului Elena Udrea

Lucy Ionesco

Motivarea CCR in cazul revocarii lui Kovesi ar putea fi prezentata saptamana aceasta

Ioana Badulescu

Octavian Bitu, finul ministrului Banicioiu, arestat pentru 30 de zile de Tribunalul Bucuresti

Lucy Ionesco