SALARIZARE 2018. Ministrul Muncii: Toti vor nivelul de salarizare al medicilor, dar bugetul nu isi permite. Am facut o exceptie pentru personalul didactic
Breaking News

Cresterea salariilor brute cu 50% in invatamant va fi resimtita de profesori si la pensie

Cresterea salariilor brute cu 50% in invatamant va fi resimtita de profesori si la pensie, a declarat senatoarea PSD, Ecaterina Andronescu, intr-o interventie la postul RFI . 

”Aceste majorări (creșterea salariilor brute cu 50% în educație n.r.) ajung într-un fel, chiar dacă nu imediat, tot în resursele care într-un moment sau altul revin profesorilor”, a spus Ecaterina Andronescu.

Reacția vine în contextul în care sindicatele sunt nemulțumite de creșterile anunțate de Guvern de anul viitor. Potrivit acestora, cadrele didactice vor beneficia, în realitate, de o majorare de doar 25 de procente.

Însă, o contribuție mai mare înseamnă și o pensie mai mare pentru profesori, a adăugat fostul ministru al Educației.

”Aceste majorări (creșterea salariilor brute cu 50% în educație n.r.) ajung într-un fel, chiar dacă nu imediat, tot în resursele care într-un moment sau altul revin profesorilor, în sensul că, aceste majorări, dacă ajung în contribuția pentru pensie care să mărește, până la urmă profesorul sau respectivul cetățean, salariat va ajunge să fie beneficiarul acestor resurse. Nu imediat și acesta este principalul motiv al discuției”, afirmă Ecaterina Andronescu, care a amintit că din 2018, după această majorare ”cresc contribuțiile la pensii, se majorează substanțial contribuțiile la pensii”.

Întrebată ce alte beneficii mai sunt pentru profesori în afară de pensii, Ecaterina Andronescu a spus că e vorba și de contribuțiile la sănătate. Practic, majorarea salariilor brute în educație va sprijini și acest sector.

”Și contribuțiile la sănătate. Adică eu cred că sectoarele acestea vor fi mult mai bine sprijinite și mult mai bine susținute în felul acesta”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

Sindicatele din învăţământ se întâlnesc luni cu premierul Mihai Tudose, iar printre temele de discuţie se află și salarizarea angajaţilor din educaţie.

Sindicatele sunt nemulțumite de faptul că, deşi salariile brute ar urma să fie majorate cu 50%, creşterea salariilor nete în educaţie va fi de 25% în anul 2018.

Stiri pe aceeasi tema

Record de cazuri noi de coronavirus pentru Romania

Cristiana Petrariu Bota

Presedintele Iohannis, dupa caderea Guvernului Dancila: Astazi a castigat Romania, dar batalia cu PSD nu s-a incheiat aici

Cristiana Petrariu Bota

Guvernul din Marea Britanie a anuntat noul sistem de imigratie post-Brexit. Oricine vrea sa lucreze in Regat, va trebui sa aiba o oferta de munca cu un anumit prag salarial

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult