9.3 C
România
29 septembrie 2021
Crestinii sarbatoresc astazi Bunavestire, o zi inchinata Maicii Domnului in care este celebrat momentul conceperii lui Iisus Hristos
Breaking News Social

Crestinii sarbatoresc astazi Bunavestire, o zi inchinata Maicii Domnului in care este celebrat momentul conceperii lui Iisus Hristos

Creştinii ortodocşi şi catolici sărbătoresc duminica Bunavestire – o zi închinată Maicii Domnului, în care este celebrat momentul conceperii lui Iisus Hristos. Conform Evanghliei, Maria, în vârstă de 16 ani, logodită cu tâmplarul Iosif din Nazaret, a primit o veste neobişnuită. Îngerul Gavril i-a spus că-l va naşte pe Iisus.

Era momentul zămislirii în mod miraculos într-o fecioară a Mântuitorului lumii, moment sărbătorit de Bunavestire. Este o sărbătoare închinată Maicii Domnului, în care creştinii cinstesc ascultarea şi credinţa Sfintei Maria.

Deşi nedumerită, ea a acceptat vestea Îngerului şi a rămas însărcinată fără să fi avut relaţii sexuale. După nouă luni, Fecioara Maria l-a născut pe Iisus Christos, fiul lui Dumnezeu făcut om.

Bunavestire cade întotdeauna în timpul Postului Mare, dar biserica dezleagă la peşte şi la vin astăzi, pentru cei care ţin postul.

De Bunavestire, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi are loc proclamarea canonizării a doi sfinţi români: mitropolitul Iosif Naniescu şi Gheorghe Pelerinul.

La ceremonie participă şi Patriarhul Daniel, alături de alţi 14 ierarhi ortodocşi români.

Radio România Cultural şi Antena Satelor transmit, în direct, de la ora 10:00, Liturghia de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

Stiri pe aceeasi tema

Pasaportul ar urma sa devina act de identitate. Parlamentarii propun modificarea articolului 12 din OUG 97/2005

Cristiana Petrariu Bota

Roberto Ababei, fost director la Politia Capitalei, a fost arestat. Ababei urma sa fie promovat la IGPR

Cristiana Petrariu Bota

Azi a murit Eminescu. Ma gaseam la volanul Daciei mele, pe Calea Victoriei…

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult