Crestinii sarbatoresc astazi Bunavestire, o zi inchinata Maicii Domnului in care este celebrat momentul conceperii lui Iisus Hristos
Breaking NewsSocial

Crestinii sarbatoresc astazi Bunavestire, o zi inchinata Maicii Domnului in care este celebrat momentul conceperii lui Iisus Hristos

Creştinii ortodocşi şi catolici sărbătoresc duminica Bunavestire – o zi închinată Maicii Domnului, în care este celebrat momentul conceperii lui Iisus Hristos. Conform Evanghliei, Maria, în vârstă de 16 ani, logodită cu tâmplarul Iosif din Nazaret, a primit o veste neobişnuită. Îngerul Gavril i-a spus că-l va naşte pe Iisus.

Era momentul zămislirii în mod miraculos într-o fecioară a Mântuitorului lumii, moment sărbătorit de Bunavestire. Este o sărbătoare închinată Maicii Domnului, în care creştinii cinstesc ascultarea şi credinţa Sfintei Maria.

Deşi nedumerită, ea a acceptat vestea Îngerului şi a rămas însărcinată fără să fi avut relaţii sexuale. După nouă luni, Fecioara Maria l-a născut pe Iisus Christos, fiul lui Dumnezeu făcut om.

Bunavestire cade întotdeauna în timpul Postului Mare, dar biserica dezleagă la peşte şi la vin astăzi, pentru cei care ţin postul.

De Bunavestire, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi are loc proclamarea canonizării a doi sfinţi români: mitropolitul Iosif Naniescu şi Gheorghe Pelerinul.

La ceremonie participă şi Patriarhul Daniel, alături de alţi 14 ierarhi ortodocşi români.

Radio România Cultural şi Antena Satelor transmit, în direct, de la ora 10:00, Liturghia de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

Related posts

Romania preia oficial presedintia Consiliului Uniunii Europene in prezenta presedintilor Parlamentului European, Comisiei Europene si Consiliului European

Lucy Ionesco

Aurelia Daogaru si Maricica Iosub, printre romanii morti in cutremurul din Italia

Lucy Ionesco

Presedintele Iohannis a trimis la CCR a doua Lege a Justitiei privind organizarea CSM

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult