Crin Antonescu, blocat la Iasi din cauza ninsorilor

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 25, 2014 20:16

Crin Antonescu, blocat la Iasi din cauza ninsorilor

Presedintele PNL, Crin Antonescu, nu a reusit sa plece din Iasi, acolo unde se afla de vineri dimineata, din cauza ninsorilor si viscolului. Prezent ieri la manifestarile organizate cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Romane si astazi la o intalnire regionala a PNL, liderul liberal a ramas blocat la Iasi deoarece avionul cu care trebuia sa ajunga la Bucuresti nu a putut decola.

Antonescu urma sa plece cu o curse programata sambata, la ora 12:00, care insa a fost anulata, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

Presedintele PNL intentioneaza sa paraseasca Iasiul in cursul serii, potrivit presei locale. Nu este exlus ca acest zbor sa fie anulat, de asemenea.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, afirma, intr-un mesaj remis, vineri, de Ziua Unirii Principatelor, ca semnificatia profunda a Unirii este ca dincolo de orice obiective secundare, deasupra oricaror interese fragmentare trebuie sa stea, intotdeauna, expresia interesului national. 

“Sarbatorim astazi 155 de ani de la Unirea Principatelor Romane prin alegerea, la Iasi si la Bucuresti, a unui singur domnitor, Alexandru Ioan Cuza. 24 Ianuarie 1859 marcheaza demararea unei profunde reforme structurale si legislative, fiind o etapa esentiala in cristalizarea statului national roman”, sustine Antonescu.

Potrivit presedintelui PNL, perioada in care s-a desavarsit Unirea Principatelor Romane a fost o epoca de o intensitate istorica aparte, o veritabila revolutie a unitatii.

“Obiectivul Unirii nu a reprezentat un scop in sine iar efectele infaptuirii sale s-au extins asupra societatii in ansamblul sau. Actul propriu-zis al Unirii ramane insa momentul declansator in procesul de formare si inchegare a statului roman modern, al carui beneficiar avea sa fie poporul, in totalitatea sa. Ritmul, dimensiunile si profunzimea acestui act s-au resimtit puternic in anii care au urmat, Romania orientandu-se in mod irevocabil catre spatiul occidental si spre valorile sale fundamentale”, afirma Antonescu.

Presedintele Senatului precizeaza ca fara clarviziunea si intelepciunea politica a inaintasilor nostri, fara conlucrarea dintre reprezentantii tuturor taberelor politice si intelectuale ale vremii, Unirea Principatelor Romane nu ar fi fost posibila.

“In toate acestea rezida semnificatia profunda a unirii: dincolo de orice obiective secundare, deasupra oricaror interese fragmentare trebuie sa stea, intotdeauna, expresia interesului national”, mai afirma Antonescu.

Presedintele Senatului va participa, vineri, la manifestarile oficiale de Ziua Unirii de la Iasi.

Ziua Unirii Principatelor este sarbatorita, la Iasi, printr-o serie de manifestari la care vor lua parte presedintele Senatului, Crin Antonescu, mai multi ministri, lideri politici si autoritati locale. Desi initial se stia ca si premierul Victor Ponta va fi prezent la manifestarile de la Iasi, surse politice au infirmat informatia.

Inaintea manifestarilor oficiale de Ziua Unirii, Primaria Iasi a anuntat anularea concertului de muzica populara programat, vineri dimineata, municipalitatea motivand ca nu poate ignora tragedia din Muntii Apuseni, transmite Mediafax.

“Am decis anularea concertului de muzica folclorica programat in Piata Unirii. Ziua de 24 Ianuarie ramane o sarbatoare de suflet a iesenilor si a tuturor romanilor, dar nu putem ignora drama care a zguduit intreaga tara”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Totodata, Primaria Iasi face apel catre participantii la manifestarile din Piata Unirii din Iasi sa aiba “un comportament adecvat unor asemenea situatii deosebite”.

Manifestarile oficiale din Piata Unirii vor incepe vineri, la ora 11.00, cand oficialitatile prezente vor rosti discursuri, apoi vor depune coroane de flori la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.